Innebandy

VIK vände i slutminuten

Innebandy Värnamo IK låg under i hela matchen mot IBF Tranås, men i sista minuten klev Joacim Niemi fram och blev stor segerhjälte.

Värnamos innebandyherrar ser verkligen till att hålla spänningen vid liv i sina matcher. Förra helgens dubbelmöten mot två Jönköpingslag slutade också i uddamålsvinster. 9–8 mot KFUM och 6–5 mot JIK:s U-lag.

Tranås kom till Värnamo sporthall med fyra förluster på sju matcher och hade sju poäng mot VIK:s 15. Det skulle därmed bli en ”lätt” uppgift för VIK – kunde man tro.

Så blev det inte. VIK vann skotten i första perioden med 9–4 men på resultattavlan lyste det 0–3. Det stod även 1–4 då mindre än fyra minuter återstod av andra perioden. Max Ericsson tände emellertid hopp med 2–4.

I slutperioden var det rejält tryck från VIK, vilket 14–4 i skott vittnar om. Och, målen uteblev inte. Två mål av Simon Hammarström innebar 4–4.

Men, Tranås återtog ledningen 11.22 in i slutperioden. Siffror som stod sig ända till 19.00. Då kvitterade Joacim Niemi. VIK vann sedan tekningen och Niemi sprätte in 6–5, bara sex sekunder efter att han gjort 5–5.

Så till slut kunde Värnamo IK kvitterade ut tre viktiga och välförtjänta poäng och fortsatt jakt på tätduon Östra B och Moheda.

Matchfakta

Värnamo IK–IBF Tranås

6–5 (0–3, 2–1, 4–1)

Mål, första perioden: 0–1 (6.35) Adam Wikner, 0–2 (16.26) Simon Dyyk, 0–3 (19.28) Linus Skrubbe. Andra perioden: 1–3 (6.47) Philip Hultegård, 1–4 (16.10) Jesper Torstensson, 2–4 (16.36) Max Ericsson (Andreas Söderström). Tredje perioden: 3–4 (2.43) Simon Hammarström (Andreas Thelander), 4–4 (7.57) Simon Hammarström (Joacim Niemi), 4–5 (11.22) Simon Dyyk, 5–5 (19.00) Joacim Niemi (Philip Hultegård), 6–5 (19.06) Joacim Niemi (Simon Hammarström).

Skott: 40–13 (9–4, 17–5, 14–4).

Utv: VIK 2, Tranås 0.