Ishockey

1–6 i baken för VGIK

Ishockey Värnamo GIK fick ingen drömstart då första play off-matchen i kväll spelades borta mot Olofströms IK.

Olofström vann matchen med 6–1.

– Det gäller att vara med från början då Olofström är ett lag som driver och kör på, säger VGIK-tränaren Anders Karlsson.

Med från start var dessvärre inte ”tigrarna”, ty efter 1.09 tog Olofström ledningen. Därefter var det jämnt, men typiskt – kanske – ökade hemmalaget till 2–0 då en halv minut var kvar av första perioden.

2–0 blev även 3–0, men då drygt halva matchen spelats reducerade Värnamo och fick ett visst hopp. Målet gjorde Markus Svensson och det stod 3–1 inför sista 20 minuterna. Men, det hade gått drygt tre minuter av tredje akten då Olofström med två snabba mål punkterade drabbningen.

– Nu ligger fokus på att åka hem och ladda om, klargjorde Karlsson.

Ja, på lördag möts lagen igen i Aplarinken.

– Då är det revansch som gäller.

Så är det, annars är säsongen slut.

Matchfakta

Play off-1:1 till div 1

Olofströms IK–Värnamo GIK

6–1 (2–0, 1–1, 3–0)

Första perioden: 1–0 (1.09) Sebastian Freed Karlsson (Craig Gans, David Norrman), 2–0 (19.24) David Norrman (André Leclair, Sebastian Freed Karlsson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 3–0 (7.31) Craig Gans, 3–1 (14.12) Markus Svensson (Martin Mörck, Anton Sandqvist).

Tredje perioden: 4–1 (3.22) André Leclair (Riku Rissanen, Kim Åkesson), 5–1 (4.24) R.j Reed (Yuto Osawa, Craig Gans), 6–1 (12.17) David Norrman (Anton Malmberg, R.j Reed) spel fem mot fyra.

Skott: 28–26 (8–6, 10–6, 10–14).

Utvisningar: OIK 3×2, VGIK 6×2, 1×5 1×10, 1×20).