Ishockey

Anton Blomqvist är ny tränare i HV 71

Ishockey HV 71 presenterar Anton Blomqvist som ny huvudtränare i herrlaget och samtidigt återkommer Fredrik Stillman.

– Väldigt smickrande att få denna möjlighet. I HV 71 finns förutsättningarna att göra någonting bra och det blir min uppgift att skapa en högpresterande miljö i det dagliga, säger Anton Blomqvist.

Den 34-årige tränaren kommer närmast från samma roll i AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit ett tvåårskontrakt med HV 71.

– Anton är en modern tränare som gjort det otroligt bra under flera år med AIK. Han har profilen vi efterfrågat med en hög kravställan, ett starkt driv och ett stort engagemang. Vi är övertygande om att Anton har de verktygen som krävs för att ta HV 71 till nästa nivå, säger Andreas Davidsson, tillförordnad ordförande i HV 71.

Anton Blomqvist har en spelarbakgrund som back i bland andra Malmö, Oskarshamn och Malmölaget Pantern. 2017 inledde han sin tränarkarriär i Malmös juniorlag och 2020 tog han över AIK i hockeyallsvenskan.

HV 71 gör ytterligare en förändring på ledarsidan när Fredrik Stillman kommer tillbaka som assisterande tränare till Anton Blomqvist. Duon har jobbat ihop under säsongen som passerat i AIK.

– Anton och Fredrik har jobbat bra ihop i AIK och har en likvärdig syn på hockey. Fredrik känner klubben väl sedan tidigare och har en passion för föreningen med sitt stora HV-hjärta. Fredrik kommer också in med mycket erfarenhet till tränarkvartetten som är värdefull, säger Andreas Davidsson.

Omorganisationen innebär att Johan Lindbom lämnar uppdraget som huvudtränare i och detsamma gäller assisterande tränaren Per Gustafsson.

– Vi har en dialog både med Johan och Pelle om framtiden. Vi har inget klart i nuläget och får återkomma med mer information längre fram, säger Andreas Davidsson.
Sedan tidigare har assisterande tränaren Johan Davidsson och målvaktstränaren Joel Gistedt kontrakt till och med 2025.

Kontraktet med Anton Blomqvist och Fredrik Stillman gäller i två år.

Genrebild

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *