Ishockey

Anton Strålman klar för HV 71

Ishockey HV 71 har idag gjort klart med Anton Strålman. Backen med 938 NHL-matcher på meritlistan har skrivit ett ettårskontrakt med klubben. ”Jag är jätteladdad och det ska bli otroligt kul att komma till en klubb som varit en del av min uppväxt”, säger Anton Strålman.

Anton Strålman kommer närmast från Boston Bruins organisation och är en av de svenska backar som spelat flest matcher i NHL. Strålman noterades för 938 NHL-matcher i sju olika klubbar under sina år i Nordamerika. Nu går flyttlasset hem till Sverige och den meriterade backen gör comeback i SHL och har skrivit ett ettårskontrakt med HV 71.

– Jag är jätteladdad. Det ska bli väldigt roligt att komma till Jönköping och få spela inför en så hängiven hockeypublik som HV 71 har. Jag har själv minnen av när min pappa tog med mig som liten till Rosenlundshallen och vi stod och trängdes på ståplats. Att nu får återvända till något som varit en del av min uppväxt känns naturligtvis häftigt, säger Anton Strålman.

Med 16 säsonger i NHL blir Anton Strålman en stor profil i SHL och nu återvänder han till ligan han lämnade 2007.

– Det ska bli kul att spela SHL-hockey igen. Sedan det blev klart med hemflytt har jag följt ligan och HV 71 mer och ser verkligen fram emot det. Jag har också haft kontakt med ”Nubben” under alla mina år i Nordamerika och vet vilken bra liga det är.

– Jag själv hoppas kunna bidra både med erfarenhet och som en pådrivare i laget. En säsong är en process och jag tror att jag kan hjälpa, inte minst de unga spelarna, med tips och värdefull återkoppling. HV 71 är också en klassisk klubb som vill tillbaka till toppen och det är ett mål som tilltalar mig, säger Anton Strålman.

Förutom spel i NHL har Strålman fina internationella meriter på landslagsnivå och har såväl vunnit VM-guld och spelat World Cup med Tre Kronor.

– I Anton får vi en spelare med ovärderlig rutin både på och utanför isen. Trots allt han upplevt i sin hockeykarriär är Anton oerhört motiverad och driven för att komma till HV 71 och spela med oss i SHL nästa säsong. Vi kommer att få en back som spelar med en stor smartness, både offensivt och defensivt, och är glada över att han väljer HV 71, säger Kent Norberg, sportchef i HV 71.

Tidigare klubbar: Tibro IK, Skövde IK, Timrå IK, Toronto Maple Leafs, Toronto Marlies, Columbus Blue Jackets, New York Rangers, Tampa Bay Lightning, Florida Panthers, Arizona Coyotes, Boston Bruins, Providence Bruins.

Spelarmeriter: VM-brons 2009, VM-guld 2017

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *