Ishockey

Avhoppet kan bli SIS och VGIK:s stora lycka

Ishockey Både Värnamo och Skillingaryd tuffar på i alltrean och ligger just nu på en kvalserieplats. Nu kan Sporten berätta att det kommer erbjudas en friplats till division 2 nästa säsong.

Foto: Per Bunnstad

Bakgrunden till det hela är att IK Guts från Finspång efter höstdelen av säsongen bestämde sig för att hoppa av vidare spel i division 2. Det innebär att vårserien de skulle spelat i blev ett lag kort och istället för fyra gäng ner till kval så blir det nu bara tre.

Tanken var att de fyra kvallagen från tvåan skulle placeras ut i varsin kvalserie där totalt tolv division 3-skulle stått för motståndet i de fyra serierna. Endast segraren går upp. Men nu blir det alltså en ”gratisplats” för lagen från den lägre serien att slåss om.

De fyra främsta lagen från de båda alltreorna går direkt till kvalserien. I och med Guts avhopp så kommer även den bästa femman erbjudas en direktplats till kvalserien. Vem av de två det blir bestäms av poängsnittet när serien är färdigspelad. Detta berättar region syds tillförordnade ordförande i tävlingskommittén, Johan Carlsson, för Sporten.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *