Ishockey

Back och anfallare till VGIK

Ishockey Viktor Törnqvist och Christoffer Jakobsson är klara för spel i Värnamo GIK.  

Match med VGIK.

Backen Viktor Törnqvist är född 2000 och har IF Troja-Ljungby som moderklubb. Förra säsongen var han en ledande back i Trojas J 20 samtidigt som han var utlånad till Värnamo under sju matcher.

– Viktor är en back som redan föregående säsong spelade med oss ett par matcher. Han har främst sina styrkor i det defensiva spelet men är även skicklig på att snabbt sätta fart på pucken. Nästa säsong blir hans första som senior och vi ser fram emot att följa hans utveckling, säger Marcus Bengtsson, tränare i VGIK.

Anfallaren Christoffer Jakobsson är född 1995 och har Halmstad HK som moderklubb. Han har hunnit representera flertalet klubbar, i både Sverige och USA. Under den här tiden har han samlat på sig erfarenheter från flera olika nivåer, både på junior- och seniornivå. De senaste två säsongerna har han spelat i Nässjö HC.

– Christoffer är en högerfattad forward. Under samtliga våra möten upplevdes han som ett av de största hoten. Han är en spelare som alltid jobbar stenhårt över hela rinken, samtidigt som han också har en förmåga att peta in puckarna. Vi tror att Christoffer kommer att ta ytterligare kliv i vinter och bidra i både omklädningsrummet och på isen, kommenterar Marcus Bengtsson.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *