Ishockey

Den målglade samariten: ”Stolpe in”

Ishockey SIS går som tåget just nu i hockeytrean. Mycket beroende på Martin Nilsen som på åtta matcher gjort hela 25 poäng. – De har rullat in, konstaterar han.

Martin Nilsen. Foto: Jim Carlsson och Pixabay.

Med sina 15 mål och 10 målgivande passningar är Nilsen trea poängmässigt bland landets samtliga division 3-spelare. Bara Gävles Joakim Axman och Göteborgs David Borkenhagen är vassare. Men de har å andra sidan mångårig rutin från spela betydligt högre upp i seriesystemet.
– Egentligen är det inget jag går in och kollar och tänker på så mycket. Det handlar mest om att ha roligt nu och målen som vi har med laget, att gå till alltrean och sedan kvala upp till tvåan. Det är inte så att jag blivit en mycket bättre hockeyspelare än förra året, utan det är mer att det går stolpe in och lite tur, berättar Martin Nilsen om den rikliga poängskörden.

Återförenad med radarpartnern

Efter ett års uppehåll från hockeyn anslöt 22-åringen till Skillingaryd inför den förra säsongen. Då blev det också 25 poäng, samma antal som han står på redan nu alltså.
– Det blev lite nytt förra året med division 3, det är lite speciellt spel och inte så organiserat.

Han pekar också ut det faktum att han spelar med Theodor Curmark igen som en förklaring till poänglavemanget.
– Vi har gått i samma kedja i över tio år i princip. Vi känner varandra bra på isen. Sen är det mycket att det gå stolpe in istället för stolpe ut den här säsongen.

Om man kollar på din statistik så har du alltid varit en poängspelare.
– Jo, det stämmer väl. Sedan har det väl alltid varit lite upp och ner beroende på vilken nivå man spelat på. Men de senaste åren har det blivit en del.

Siktar du uppåt i seriesystemet om man ser på din egna hockeykarriär?
– Det är nog Skillingaryd resten av karriären nu faktiskt. Jag tycker det varit svinkul de senaste åren. Vi är ett gott gäng och det är lagom nivå och tar lagom med tid. Så det känns bra och jag är rätt nöjd här.

Martin Nilsen pluggar till sjuksköterska.
– Efter gymnasiet så blev mitt första jobb på ett boende med funktionsnedsatta. Jag märkte att jag gillar att hjälpa människor. Jag är ödmjuk som person och fått en bra förståelse för andra som har en sämre sits än vad jag har, berättar han.

Då kan du vara spelande sjukvårdare?
– Jajemän. Åker runt med en neongrön hjälm, säger han och skrattar.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *