Ishockey

Domarskandalen i Aplarinken

Ishockey Mycket märkliga scener utspelade sig i Aplarinken den 29 mars 2017. Alla trodde att Mjölby hade vunnit mot VGIK i förlängningen och supportrarna åkte hem mot Östergötland – då kallades spelarna in på isen igen.

Till saken hör att det gällde en viktig match i kvalet upp mot division 1. Mjölby låg bra till att kunna knipa en plats från kvalserien det året. I den sjunde omgången mötte man Värnamo på bortaplan och matchen slutade 4–4 efter ordinarie tid.

Det är då konstigheterna börjar. Domaren sa att tio minuters förlängning skulle följa. Detta fick han dock mothugg på av spelare och ledare som menade att det skulle vara fem minuter precis som vanligt. Men domaren stod på sig och efter nio minuters spel kunde Mjölby avgöra och ta med sig två blytunga poäng hem.

Trodde alla. Mjölbys supportrar var på hemväg. Spelarna var på väg till spelarbussen. Då insåg domaren sitt misstag och kallade tillbaka spelarna igen för straffläggning. Där vann Värnamo och sedermera missade faktiskt Mjölby uppflyttning till division 1 just på grund av misstaget.
– Det tog nog en timme innan det blev klart för straffarna, berättade VGIK:s Tomas Heiel för oss.

Läs originalartikeln här

Genrebild. Foto: Henrik Skoglund

Taggar

Dela