Ishockey

Dubble guldhjälten tillbaka i HV 71

Ishockey Han tvingades avsluta karriären efter en otäck skada. Nu är Oscar Sundh tillbaka inom hockeyn. Idag presenterades han som ny assisterande sportchef samt scout för HV 71. – HV 71 betyder mycket för mig och att komma in i denna miljön igen ger både mig och min familj energi, säger han.

Oscar Sundh. Foto: Henrik Skoglund

Efter ett flertal säsonger i HV 71 (Med bland annat dubbla SM-guld) gjorde sig Oscar Sundh till en publikfavorit. För ett par år sedan åkte han på en otäck smäll under tiden han spelade för Oskarshamn och tvingades lägga skridskorna på hyllan.

Men nu återvänder han till HV där han ska assistera sportchefen Kent ”Nubben” Norberg och dessutom verka som scout för klubben.
– Det är jätteroligt att Oscar återvänder till HV 71. Han har ett stort HV-hjärta och massor av hockeykompetens och kommer att komplettera ”Nubben” på ett bra sätt. Inledningsvis kommer Oscar att känna sig för och jobba 25 procent med ambitionen att öka tiden efter jul, säger Johan Lindbom, klubbdirektör i HV 71 i ett pressmeddelande.

Oscar Sundh:
– Det känns väldigt bra. HV 71 betyder mycket för mig och att komma in i denna miljön igen ger både mig och min familj energi. Jag hoppas kunna bidra med de erfarenheterna som jag samlat på mig under min karriär och ska göra vad jag kan både för att hjälpa ”Nubben” och att stötta laget.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *