Ishockey

Emil Johansson klar för HV 71

Ishockey Det är nu klart att backen Emil Johansson återvänder till HV 71 efter ett år i Djurgårdens IF och två år i AHL-laget Providence Bruins.

– Han kommer hem med en otrolig hunger, säger Johan Hult, sportchef i HV 71.

Emil Johansson representerade HV 71 under fyra säsonger (2012–2016) innan han, efter en säsong i Djurgården, skrev kontrakt med Boston Bruins och har sedan dess spelat till organisationens AHL-lag, Providence Bruins.

– Det ska bli fantastiskt roligt att komma tillbaka till HV71 och Jönköping. Jag har många fina minnen från min tid här och ser fram emot att utvecklas ytterligare som hockeyspelare och skapa nya minnen, säger Emil Johansson.

Den skridskoskicklige backen med hockeyrötterna i Åseda vann JSM-guld med HV 71 2014 och är noterad för 13 matcher med Tre Kronor.

– Emil är en skridskostark och spelskicklig back i en väldigt bra ålder. Han är en spelare som gärna deltar i det offensiva spelet samtidigt som han utvecklat defensiven mycket under sina år i AHL. Han känner också till föreningen bra efter sina fyra år här och kommer hem med en hunger över att hjälpa klubben till framgång, säger Johan Hult, sportchef i HV 71.

Kontraktet med Emil Johansson gäller i tre år.

FAKTA / JOHANSSON
Född: 960506, Växjö
Moderklubb: Åseda IF
Position: Back
Skjuter: Vänster
Längd / vikt: 182 cm / 86 kg
Tidigare klubbar: Åseda IF, HV 71, Djurgårdens IF, Providence Bruins
Spelarmeriter: JSM-guld 2013/2014

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *