Ishockey

Förre HV-tränaren blir ny assisterande förbundskapten

Ishockey Nicklas Rahm kommer efter säsongen lämna Växjö och istället ta plats som assisterande förbundskapten i Tre Kronor. Detta berättar Svenska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande under onsdagen.

Nicklas Rahm. Foto: Henrik Skoglund

Nicklas Rahm har verkat som assisterande tränare i både HV 71 och Växjö och har i den rollen tagit en rad SM-guld. Han har också under en kortare period varit huvudtränare i moderklubben HV.

48-åringen har sedan Sam Hallam blev förbundskapten hoppat in som assisterande tränare vid olika landslagssamlingar. Men från och med VM 2024 blir han en permanent lösning bredvid Hallam och Stefan Klockare.
– Det är mycket glädjande att vi kan komplettera Tre Kronors stab med Nicklas Rahm, som är en skicklig och kompetent coach och en positiv människa. Han har tidigare i karriären bevisat att han är en vinnare. Han har redan gjort ett VM med oss och fungerar klockrent i ledarteamet, säger landslagschefen Anders Lundberg i ett pressmeddelande.

Kontraktet är skrivet över 2026.
– Att få förmånen att representera Tre Kronor är något jag alltid drömt om, så det här uppdraget känns otroligt hedrande och roligt. Jag trivs väldigt bra i teamet med Sam, Stefan och övriga ledare, och ser fram emot många inspirerande turneringar kommande säsonger, inte minst VM i Stockholm våren 2025, säger Nicklas Rahm.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *