Ishockey

Henning blev matchvinnare

Ishockey Henning Grans blev matchvinnare för Värnamo GIK borta mot Boro Vetlanda med segermål 92 sekunder från matchslut.

Henning Grans. Arkivbild

Henning gjorde ytterligare två mål i en match som slutade 4–3  (1–2, 2–1, 1–0). VGIK vann skotten med klara 40–18 men fick ändå kämpa hårt för segern och nu serieledning.

• Henning Grans, är du i ditt livs form nu?
– Haha livs form vet jag inte, men puckarna studsar med mig lite just nu vilket är skönt. Det var jäkligt go känsla när den sista gick in.! Vi spelade inte särskilt bra idag men starkt att försätta vinna, kommenterar tremålsskytten.

– Inte bra från vår sida. Vi mötte ett lag med verkligen motivation och då kan det bli så här. Det tog tio minuter innan vi ens vaknade, säger VGIK-tränaren Anders Carlsson.

Hemmalaget hade mer energi men rent spelmässigt var det Värnamo som dominerade.
– Men det var ofta som en köttmur och Boro är svårspelat, säger Anders.

Trots allt ordnade det sig till sist även om segern i förhållande till spel och målchanser var klart i underkant. Det blev ändå en trepoängar och nu har VGIK tio raka segrar:
– Och 14 segrar på 16 matcher, säger tränaren glatt.

VGIK är faktiskt i serieledning sedan Mjölby överraskande förlorat över HA 74. Visserligen kan Mjölby gå förbi på målskillnad i morgon men det är ändå riktigt starkt att notera denna svit.

På onsdag möts lagen för övrigt i Mjölby: En riktig seriefinal.

I dag var det svårt att hitta många ljusglimtar i VGIK förutom mejdan med Henning Grans, Joakim Rosén och Oliver Wallqvist. Utöver Hennings tre mål svarade Robin Uhr för ett.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *