Ishockey

HV 71 lånar in finsk landslagsback: ”Anrik klubb”

Ishockey HV 71 har gjort klart med den finländske landslagsbacken Kalle Maalahti som ansluter på lån från SaiPa i Liiga. – En duktig allroundback som många år varit ledande i sitt klubblag i Finland, säger sportchefen Kent Norberg i ett pressmeddelande.

HV 71 har gjort klart med den finländske landslagsbacken Kalle Maalahti som ansluter på lån från SaiPa i Liiga. Bild: Pressbild

Kalle Maalahti har spelat stora delar av sin karriär i moderklubben SaiPa och kommer att lånas av HV 71 resten av denna säsongen.

– Vi behöver säkra upp backsidan inför avslutningen av säsongen där vi för tillfället har sju backar att tillgå samt Niklas Hjalmarsson på skadelistan. I Kalle får vi en duktig allroundback som är van att spela mycket och ta stort ansvar i sitt klubblag, säger Kent Norberg.

Kalle Maalahti har spelat 487 matcher i högsta ligan i Finland och är noterad för 183 poäng (34+149). Under förra säsongen representerade han det finländska landslaget i sju landskamper och spelade bland annat med Oliwer Kaski.

– Det ska bli jättekul att komma till Sverige och HV 71 att spela resten av säsongen. Jag har spelat hela min karriär i den finska ligan så jag ser verkligen fram emot detta. Jag har pratat en del med Oliwer Kaski innan det blev klart och vet att HV 71 är en anrik klubb med fantastiska fans och jag ska göra allt jag kan gör att bidra till att laget vinner matcher, säger Kalle Maalahti.

Lånet av Kalle Maalahti gäller säsongen ut.

Fakta/Maalahti
Född: 910430, Lappeenranta
Position: Back
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 177 cm / 90 kg
Tidigare klubbar: SaiPa, Jukurit, Ilves

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *