Ishockey

HV 71 spelade starkt – vann på hemmais

Ishockey I kväll har det varit full SHL-omgång. HV 71 tog en efterlängtad seger på Vättersnäs hemmais och lämnade tabellens jumboplats...

Genrebild Henrik Skoglund

Starkt jobbat, och andra segern, av HV 71 under kvällen när man besegrade Skellefteå AIK med 3–1. I och med trepoängaren lämnar HV 71 även jumboplatsen i tabellen åt IK Oskarshamn som förlorade hemma mot Linköping under kvällen.

Johan Lindbom, tränare, berättade efter matchen:
– Det var skönt att visa fansen att vi kan lira hockey. Vi visar bra hjärta även att vi straffades med två boxplay. Sista perioden är helt okej. Målvakten har fått bra hjälp av försvarspelet ikväll.

Under kvällen firade Simon Önerud sin 500:e match i HV-tröjan och gratulerades innan nedsläpp.

HV 71:s match i siffror:
Resultat: 3–1 (0–0, 2–1, 1–0)
Skott 17–23. Publik 6 693. Utvisningar HV 71 3 x 2 minuter, Skellefteå AIK 2 x 2 minuter.
Målskyttar Oskar Stål-Lyrensäs, Måns Lindbäck, Rickard Hugg och Tommi Tikka.

————————————————————————————

Timrå IK vann hemma mot gästande Växjö Lakers med siffrorna 3–2.

Växjö Lakers match i siffror:
Resultat 3–2 (0–1, 3–0, 0–1).
Skott 28–21. Publik 4 751. Utvisningar Timrå IK 2 x 2 minuter och Växjö Lakers 4 x 2 minuter.
Målskyttar: Kalle Kossila, Magnus Pääjärvi, Olliver Johansson, Jonathan Dahlén och Robert Rosén.