Ishockey

HV 71 värvar finländsk anfallare

Ishockey HV 71 har gjort klart med den finländske landslagscentern Miska Siikonen som närmast kommer från Jyp Jyväskylä i finska högstaligan.

– En kraftfull forward”, säger Johan Hult, sportchef i HV 71.

Miska Siikonen har de två senaste säsongerna spelat i Jyp.. Han har dessutom representerat finländska landslaget under båda säsongerna. 2016 var han med i det Jvm-lag som vann guld efter segern mot Ryssland i finalen.

– Miska är en stor och kraftfull forward med en hel del skicklighet som går att använda både som center och ytterforward. Han har varit en ledande spelare i Jyp under två säsonger och tar stort ansvar i alla tre zoner, säger Johan Hult.

Siikonen har gjort 242 matcher i finska ligan och noterats för 108 poäng (45 + 63). Nu blir HV 71 ny klubbadress för den 24-årige forwarden som ser fram emot att ansluta till sitt nya lag.

– Jag vet att HV 71 är en anrik klubb och Jönköping en vacker stad så det ska bli oerhört roligt att komma dit och dra på sig HV-tröjan. Jag ska göra mitt bästa för att hjälpa laget att vinna matcher och vill tacka alla inblandade för denna möjligheten, säger Miska Siikonen.

Miska Siikonen anländer till Jönköping i kväll och tränar med laget under tisdagen.

Kontraktet med Miska Siikonen gäller säsongen ut.

FAKTA / SIIKONEN

Född: 12 maj 1996 i Tammerfors
Position: Center/anfallare
Skjuter: Vänster
Längd / vikt: 190 centimeter / 93 kilo

Tidigare klubbar: KooKoo, Pelicans, Jyp

Spelarmeriter: Jvm-guld 2016

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *