Ishockey

Joni Ortio ny målvakt i HV 71

Ishockey HV 71 har gjort klart med den finländska målvakten Joni Ortio. Den rutinerade målvakten kommer närmast från två säsonger i KHL och Barys Nur-Sultan. ”En toppmålvakt som tidigare visat vad han går för i SHL” kommenterar sportchefen i HV 71 Kent Norberg. 

Den 31-årige målvakten har meriter både från NHL, KHL, NL och SHL och har de två senaste säsongerna haft förstaspaden i Barys Nur-Sultan från Kazakstan.

– Joni har under många år visat att han är en toppmålvakt i Europa med en hög lägstanivå och imponerande jämnhet. Han har erfarenhet från SHL sedan tidigare och kommer tillsammans med Jonas Gunnarsson bilda ett målvaktspar som ger oss trygghet och rutin, säger Kent Norberg, sportchef i HV 71.

Förutom åren KHL är Joni Ortio noterad för 37 matcher i Calgary Flames i NHL och två säsonger med Skellefteå i SHL. Nu blir det en återkomst till Sverige med HV 71 som ny klubbadress.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till HV 71 och ha Jönköping som hem de närmaste två åren. Jag har alltid gillat att spela i Husqvarna Garden med den inramningen som publiken skapar och det känns fantastiskt att nu få ha dem i ryggen, säger Joni Ortio.

Kontraktet med Joni Ortio gäller i två år.

FAKTA / ORTIO
Född: 910416, Åbo Finland
Moderklubb: TPS Åbo
Position: Målvakt
Plockar: Vänster
Längd/vikt: 186cm/84kg

Tidigare klubbar: TPS Åbo, Abbotsford Heat, HIFK, Calgary Flames, Adirondack Flames, Stockton Heat, Skellefteå AIK, Vityaz Podolsk, ZSC Lions, Barys Nur-Sultan.

Spelarmeriter: SM-silver 2018, Finsk mästare 2010

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *