Ishockey

Lias Andersson stannar i HV 71

Ishockey Nu är det klart! Lias Andersson är en HV-spelare även den kommande säsongen.

Lias Andersson. Pressbild

– Jag är väldigt tacksam över att det gick att lösa en fortsättning med HV 71, som jag trivs oerhört bra i, säger Lias Andersson.

Lias Andersson kom till HV 71 mitt under den förra säsongen och gjorde 12 poäng (7 + 5) på de 15 matcher han spelade.

– Han visade direkt när han kom till oss vilka kvaliteter han har. Både med sitt hockeykunnande, men också med sin inställning som smittar av sig på hela laget. Vi har sedan förra säsongen tog slut haft en bra dialog med New York Rangers, Lias och hans agent om en fortsättning hos oss och vi är naturligtvis väldigt glada nu när det är klart, säger Johan Hult i HV 71.

Lias Andersson har kontrakt med New York Rangers även 20/21, men lånas ut till HV 71 under hela säsongen.

– Jag vill tacka Rangers för att de förstår min situation och min önskan om att spela i HV 71. Jag hittade tillbaka till det spelet jag vill spela i slutet av förra säsongen och ser fram emot en fortsättning i HV 71. Under åren i HV 71 och Jönköping har jag skaffat mig många bra minnen och positiva känslor som jag ska bygga vidare på när vi återsamlas i slutet av juli, säger Lias Andersson.

Andersson kom till HV 71 2014 och då till juniorverksamheten. Han tog snabbt klivet upp i herrlaget och blev publikfavorit under guldsäsongen 2017 när han utgjorde ”Bumbibjörnskedjan” tillsammans med Filip Sandberg och Mattias Tedenby.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *