Ishockey

Martin Fehérváry ny back i HV 71

Ishockey Det första nyförvärvet till den kommande säsongen i HV 71 blir backen Martin Fehérváry. – En modern spelare som blir en viktig del i vår backbesättning, säger Johan Hult, sportchef i HV 71.

Martin är ny iHV71

Martin Fehérvary kommer närmast från IK Oskarshamn där han spelat den gångna säsongen. Han representerade även Slovakien i JVM-turneringen i Buffalo.

– Martin är en modern back med bra speluppfattning, fin skridskoåkning och kvaliteter både i det offensiva och defensiva spelet. Han kommer att vara en viktig del i vår backbesättning nästa år, säger Johan Hult.

Martin Fehérváry spelade 42 matcher för Oskarshamn i Allsvenskan förra säsongen, men var även inlånad till HV 71 under en match. Nu ser den slovakiske backen fram emot en återkomst till Jönköping.

– Det ska bli en ära att spela för HV 71. Det här blir ytterligare ett steg i min karriär efter en bra säsong i HockeyAllsvenskan och jag känner mig redo för en utmaning på högre nivå. Jag vill tacka IK Oskarshamn för allting och ser fram emot att spela för en sån fin organisation som HV 71, säger Martin Fehérváry.

Martin Fehérváry befinner sig för tillfället hemma i Slovakien för landslagsspel.

Kontraktet med Martin Fehérváry gäller i två år.

FAKTA / Fehérváry
Född: 991006, Bratislava
Moderklubb: SHK Hodinin
Position: Back
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 186 cm / 86 kg

Tidigare klubbar: Oskarshamn, Malmö, HK Ruzinov 99 Bratislava, SHK Hodinin

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *