Ishockey

Oklar hockeyframtid för Alfred Andersson: ”Öppen för det mesta”

Ishockey Alfred Andersson funderar just nu som bäst på vad han vill göra nästa säsong. – Det är lite olika från dag till dag, berättar han för Värnamo.nu.

Alfred Andersson Foto: Henrik Skoglund

Snart två månader har passerat sedan det stod klart att Värnamo nästa säsong inte kommer tillhöra division 2, utan får börja om i trean.
– Det är aldrig roligt att åka ur en serie. Men samtidigt, om man ska vara ärlig, så har vi ändå varit på ”repet” x antal år de senaste säsongerna. Så det kanske blir ett uppvaknande för föreningen, säger Alfred Andersson och fortsätter:
– Jag har varit med och åkt ur allsvenskan med Troja och det är klart att det är tufft. Men samtidigt så…Solen går ju upp dagen efter oavsett. Det är tufft första dagarna, så är det alltid. Men man måste försöka tänka bort det, man har ett liv utanför hockeyn med och det får inte gå ut över det.

Oklart med framtiden

Hur det blir med Alfred Anderssons framtid står just nu skrivet i stjärnorna.
– Jag vet inte själv. Jag har väl gått i alla möjliga tankar, om jag ska pendla, om jag ska spela kvar här (Värnamo) eller om jag ska hitta på något annat i livet. Det är lite olika från dag till dag.

Han tillägger dock att det mesta lutar åt att han gör något annat i livet eller spelar i någon klubb i närheten än att han spelar kvar i Värnamo. Han och klubben hade ett möte direkt efter det att säsongen tog slut. Men efter det har de inte haft någon kontakt.
– Vi sa vad vi tyckte åt båda hållen och summerade säsongen. Sen efter det har vi inte hörts jättemycket.

24-åringen spelade i allsvenskan redan som 20-åring för Troja och har även representerat Västervik på nivån. Han berättar att det finns klubbar som hört av sig nu också.

Vilken nivå är de klubbarna på?
– Det är division 2. Jag har inte hört jättemycket från högre divisioner. Sen vet man aldrig. Det kan komma något erbjudande en vecka innan serien drar igång, det vet man ju sen innan. Så jag är egentligen öppen för det mesta.

Alfred Andersson säger att han ska ta ett beslut om sin hockeyframtid inom några veckor.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *