Ishockey

Så ska VGIK resa sig efter fiaskot: ”Känns fruktansvärt”

Ishockey I onsdags blev det klart att Värnamo GIK åker ur division 2. Ordföranden Philip Persson säger att målet är att ta sig tillbaka till tvåan. Men det kommer bli utan honom som ordförande. Dock vill han vara kvar i klubben i någon roll.

Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

Det har varit en säsong där det mesta studsat emot Värnamo GIK. Trots bra underliggande statistik i fortsättningsserien så hamnade man näst sist i tabellen och med två omgångar kvar av det negativa kvalet så står det redan klart att man spelar i division 3 nästa säsong. Där den femte nivån i det svenska seriesystemet och så långt ner har man aldrig varit tidigare.

Kursförändring

Klubbens ordförande Philip Persson är bedrövad dagen efter klubbens öde beseglades.
– Det känns fruktansvärt. Man är besviken, ledsen och man går och grunnar mycket på sin egna roll som ordförande, man är ju huvudansvarig och man funderar på vad som blivit fel och vad man hade kunnat göra annorlunda.

Han är tydlig med att man ska tillbaka till division 2.

Hur ser vägen tillbaka ut?
– Det kommer bli ett tråkigt svar. Men det jag tycker vi behöver göra är att sätta oss några stycken som varit runtomkring laget och verkligen göra en total summering av vad som varit bra och vad som varit mindre bra och vad det är vi vill bygga vidare på.
– Det är väl egentligen så jag hade velat göra om vi varit kvar i division 2 också vill jag vara tydlig med att säga.

Philip Persson berättar att man sedan tidigare påbörjat en kursförändring inom klubben.
– Vi tyckte att vi gjorde ett omtag till den här säsongen när vi plockade in Alexander Eriksson som haft ett otroligt engagemang runt laget. Han har börjat göra vissa förändringar som jag personligen tycker är åt rätt håll.
– Men en kulturförändring tar tid och det gäller att få med sig rätt killar och tjejer på tåget för att den där kulturförändringen ska ta fart också.

Avgår

Till årsmötet kandiderar inte Philip Persson för ännu en period som ordförande. Men det beror inte på degraderingen.
– Det gjorde jag klart redan i december/januari för valberedningen. Det är privata skäl helt och hållet. Jag och min sambo ska bygga hus och min son ska börja förskolan och det tar mycket tid med hockeyn.

Men han tror och hoppas att han kommer vara kvar i föreningen i någon roll och fram till årsmötet kommer han att jobba på precis som vanligt.
– Innan den nya styrelsen blivit vald så kommer jag köra ända in i kaklet. Jag vill inte att något ska stanna av och i så fall får någon komma och säga till mig att någon annan ska göra det.

Två matcher återstår av säsongen, den sista på söndag och arbetet med hur man ska starta om nästa säsong är redan i full gång.
– Det är redan igång med en diskussion med de båda tränarna vi har. Men ingenting är klart på något sätt.

Är det diskussioner om de ska fortsätta träna laget?
– Ja. Det är det. Hur de ser på kommande säsong och hur vi ser på det. Sen får man ta det därifrån. Det är inte sagt att de inte ska vara kvar och det är inte sagt att de ska vara kvar. Men diskussionen är påbörjad och den kommer garanterat fortsätta in på nästa vecka.

Vill undvika vacuum

Johan Hjalmarsson och Philip Persson ska börja kontakta spelare efter kvalserien för att höra hur de ser på framtiden.
– Målsättningen är ju att vi ska tillbaka, konstaterar Persson och fortsätter:
– För att ingen ska uppleva att det blir ett vacuum så har vi sagt att vi kan ta på oss att kontakta spelare inom en tvåveckorsperiod. Bara för att stämma av hur säsongen varit och hur de ser på framtiden.

Philip Persson pratar ännu mer om framtiden och vad han anser bör göras för att få klubben på rätt köl igen.
– Hur ska vi hitta vårat dna? Vilket ska vara vårat dna? Sen är det svårt på division 2 och 3-nivå, det går inte värva till sig exakt de spelartyperna man vill ha heller. För många har familj och en vardag som går i första hand.
– Men någonstans måste man ändå våga sätta upp en vision som kan konkretiseras ner till ett mål och så får man utgå därifrån.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *