Ishockey

Sex mål bakåt på tio minuter för VGIK

Ishockey Inom loppet av tio minuter stod Värnamo GIK för en sällan skådad genomklappning hemma mot Olofström och föll till slut med 1–10.

Anders Karlsson, VGIK-tränare som nog setts gladare. Arkivbild

Det stod 0–1 efter en period när gästerna från 3.29 till 13.51 i andraperioden gick till resultattavlans 0–7. Till slut blev det förlust för VGIK med 1–10 och nu är man bara en hårsmån över slutspelsplatsen till Alltvåan.

VGIK-tränaren Anders Karlsson var trots förlusten samlad men han sa inget direkt till spelarna efter matchen.
– Nej, men spelare kom fram till mig och beklagade, inflikar han.

– Man får inte falera så som vi gjorde i andra perioden. Tre byten och tre mål – och sedan bara fortsatte det, suckar tränaren.

Han säger att han hade skickat varningsignaler till spelarna redan före matchen liksom inför andraperioden.
– Vi började bra i 6–7 minuter men så fick vi utvisning och släppte in ett mål.

Anders säger att man inte får tappa så som man gjorde och han har endast plus att ge till en spelare: Erik Lidqvist som ville spela.

– 1–10 av oss som topplag på hemmaplan. Inte bra. Något sådant har jag aldrig varit med om tidigare.

Samtidigt vann Gislaved borta mot Lund med 9–0. På fredag möts GSK-VGIK i ett derby som kan betyda allt i slutstriden av division2. GSK är bar poängen efter VGIK och kämpar för att erövra en plats bland de fyra som går till Alltvåan efter jul.

Anders Karlsson kan inte lova något mer än att man ska visa upp hela andra kämpatakter i Gislaved. Det behövs säkert om VGIK ska behålla en plats ovanför slutspelsstrecket. Det är dem femte sista omgången av serien som inleds på fredag.