Ishockey

SHL startar som planerat

Ishockey Under tisdagen har SHL och de 14 SHL-klubbarna haft ägarmöte och beslutat att fastställa tidigare beslut om planerad säsongsstart till den 19 september.

– Vi befinner oss, som så många andra aktörer och branscher, inför en stor osäkerhet i och med Coronapandemin och mycket kan ändras fram till september men utifrån rådande förutsättningar har vi gemensamt beslutat att fastställa tidigare beslut av säsongstart till den 19 september, säger Michael Marchal, vd SHL.

Det var i samband med SHL:s årliga bolagsstämma som ägarklubbarna och SHL:s styrelse beslutade att fastställa planeringen av säsongsstart till den 19 september.

– Vi fortsätter följa riktlinjerna från Folkhälsomyndigheterna och samarbetar nära i frågan. Det är stora frågeställningar vi nu ställs inför och alla matcher som skjuts upp, ställs in eller spelas utan publik får stora konsekvenser.

– Utifrån det måste vi ta en rad svåra beslut och vår största önskan och ambition är att spela inför den fantastiska publik som genomsyrar hela SHL. Därför kommer vi att göra allt vi kan för att stilla det hockeysug som råder där ute, om publik i arenan inte är möjligt. Mycket kan som sagt komma att ändras under sommaren och vi kommer att utvärdera status igen i augusti och september, avslutade Marchal.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *