Ishockey

SIS slog serieledarna i hockeytrean

Ishockey Skillingaryds hockeyherrar gjorde en stark insats och besegrade serieledande Lenhovda med 2-0.

Arkivbild

Efter ett mål efter drygt åtta minuter i första perioden så stängde Skillingaryd matchen med drygt en minut kvar av matchen. Slutresultatet blev alltså 2–0 och Skillingaryd är nu bara två poäng bakom Lenhovda som leder serien.

Daniel Lagander var sprudlande glad efter matchen, trots att det inte är troligt att man hinner ikapp Lenhovda. De har mötts sju gånger under säsongen och SIS har vunnit fyra av matcherna och känner sig mycket nöjda med det.

När det gäller matchen så säger Daniel Lagander att det var en mycket bra match, där första perioden var den bästa perioden som de spelat under säsongen. Överlag var det en jämn match där Skillingaryd fick med sig resultat i viktiga lägen. Efter drygt åtta minuter in i första perioden gjorde man 1–0 och det var Andrew Bjorklund som fick en passning från Rasmus Larsson och nätade. Sedan följde en jämn match där Lenhovda jagade kvittering, men SIS ställde om och hade de vassaste chanserna med bland annat träffar i ramen. Med dryga minuten kvar punkterades matchen när Erik Carlsson satte pucken till 2–0 på passning av Isak Jönsson.

Lenhovda vann skotten 38–30 och när det gäller utvisningar hade Lenhovda 4×2 minuter mot Skillingaryds 6×2 minuter.

Daniel Lagander gav beröm till hela laget för prestationen men var natuligtvis extra glad över att målvakten Emil Karlsson höll nollan.