Skalper för VGIK-damer

Ishockey Värnamo GIK damlag har idag varit i Karlskrona för poolspel i Damtrean Småland och dte blev vinst i två av tre matcher: Fina skalper för det nya laget.

Glada VGIK-tjejer. Pressbild

Dagen inleddes mot seriesuveränen Karlskrona HK, en match som inledningsvis var ganska jämn spelmässigt.

– Vi stod upp bra mot Karlskrona inledningsvis, men släppte tyvärr in några billiga mål i mitten av första perioden, noterar assisterande tränare Martin Svensson.

Till slut blev det en ganska enkel Karlskronaseger med 7–1. Noteras bör att Karlskrona vunnit alla sina matcher i serien hitintills utom en. Dess enda förslut kom just mot Värnamo när poolspelet avgjordes i Aplarinken i januari.

Därefter stod Kalmar HC för motståndet och det blev en betydligt roligare historia.

– Kalmarmatchen var vår från första början. Vi spelade ut, åkte skridskor och malde till slut ner dem. En riktigt bra match av oss, säger Martin.

Den sista matchen mot IK Oskarshamn visade sig bli en tuff uppgift. Värnamo tog tidigt ledningen, men därefter tog Oskarshamn över helt och Värnamo gick till pausvila med 1–2-underläge.

– I pausen pratade vi ihop oss och bestämde oss för att knyta näven i fickan, säger Martin.

Det visade sig att paussnacket gav resultat och Värnamo kom ut som ett helt nytt lag till andra perioden. Dock dröjde det ända till slutminuterna innan Värnamo fick utdelning. Med tom målbur och sex damer på isen kvitterade Ilda Rizvic till 2–2 med 1.16 kvar på matchuret, för övrigt Ildas första mål för Värnamo. Matchen gick till förlängning.

Det blev en jämn förlängningen, men efter 3.44 kom Sanne Kristiansson fri och skickade pucken i stolpen, varefter Kajsa Elv stötte in returen. Kajsa var het under dagen och gjorde hela fyra mål. Sanne Kristiansson stod för tre fullträffar samt att Ilda RizvicochSara Rydbeck svarade för ett mål vardera.

I och med vinsterna ligger Värnamo på andra plats i tabellen inför avslutande poolspelet i Oskarshamn den 3 mars.

Fullständig matchstatistik finns på förbundets sida (länk)

VGIK:s framgångsrika lag efter dagens matcher. Pressbild