Ishockey

Talangen stannar i HV – förlänger kontraktet med två år

Ishockey Backtalangen Hugo Fransson har förlängt sitt kontrakt med HV 71 och stannar i klubben till 2027. – Jag är otroligt glad över att vara kvar och ser fram emot att ta ytterligare kliv både som spelare och lag, säger Hugo Fransson i ett pressmeddelande om förlängningen.

Fransson, som anslöt till HV 71 från moderklubben Tranås AIF 2019, har gått igenom föreningens hockeygymnasium och spelat i juniorlagen innan han 2023 fick sitt första A-lagskontrakt. Nu står det klart att det avtalet förlängs med ytterligare två säsonger, vilket innebär att 20-åringen blir kvar i HV 71 till våren 2027.
– Jag har trivts fantastiskt bra här från första dagen och HV71 har varit avgörande för min utveckling, både som spelare och person, säger Fransson, som har landslagsmeriter på ungdomsnivå och hittills spelat 39 SHL-matcher för klubben.

Under förra säsongen var han delvis utlånad till Nybro i allsvenskan, där han noterades för imponerande 17 poäng på 26 matcher.
– Hugo har etablerat sig som en stabil SHL-back med stor potential. Vi är väldigt glada över att han fortsätter sin resa här i HV 71, berättar sportchefen Chris Abbott i ett pressmeddelande.

Franssons nya kontrakt sträcker sig fram till den 30 april 2027.

Hugo Fransson. Foto: Henrik Skoglund

Taggar

Dela


1 reaktion på Talangen stannar i HV – förlänger kontraktet med två år

Bra att HV satsar på ungdomarna, men det finns ingen spelare som kommit upp från HV:s egna ungdomsled.
Undrar hur de gör för att inte lyckas få fram någon ”egen” ungdomsspelare som går hela vägen till A-laget.
Man brukar ju höra att HV har en bra ungdomsverksamhet, undrar hur man tänker när man säger så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *