Ishockey

Tedenby klar för HV 71

Tedenby klar för HV 71

Ishockey I dag meddelade HV 71 att Mattias Tedenby kommer tillbaka till klubben. Kontraktet är skrivet på fyra år. Hv 71 betyder väldigt mycket för mig och det var ett självklart val, säger Mattias Tedenby till klubbens hemsida.

Mattias Tedenby är med sina tre SM-guld och 425 matcher i HV-tröjan en stor publikfavorit och nu är det klart att klubbikonen återvänder till HV 71 efter tre säsonger utomlands.

– Fantastiskt att få komma tillbaka till HV 71 som betyder så mycket för mig. Jag har saknat den härliga känslan i klubben och alla vänner man skaffat sig under åren i HV 71 och ser fram emot att få spela inför HV-publiken igen. Jag har många fina minnen från mina tidigare år här och nu kommer jag hem för att skapa nya minnen, säger Mattias Tedenby.

Tedenby kommer från två säsonger i KHL har där noterats för 67 poäng (30 + 37) på 98 matcher. Först i Vityaz Podolsk och senast Dinamo Minsk.

– Mattias är en stor hockeyprofil som sätter färg på hela SHL med sin fart och frejdiga spelstil. Vi vet att Mattias känner mycket för staden och klubben och är en kulturbärare som vi är glada över att ha i HV 71 en lång tid framöver, säger Kent Norberg, sportchef i HV 71.

Kontraktet med Mattias Tedenby gäller i fyra år.

FAKTA / TEDENBY
Född: 900221, Vetlanda
Moderklubb: Värnamo GIK
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Längd / vikt: 177 cm / 76 kilo

Tidigare klubbar: Värnamo GIK, HV 71, IK Oskarshamn, New Jersey Devils, Albany Devils, HC Davos, Vityaz Podolsk, Dinamo Minsk

Spelarmeriter: SM-guld 2008, SM-silver 2009, JSM-silver 2009, SM-guld 2010, VM-silver 2011, SM-guld 2017

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *