Ishockey

Tidernas 71 främsta HV-lirare: Plats 60 – 51

Ishockey HV 71 har genom åren utmärkt sig som länets lag. Många spelare har passerat revy i klubbens färger genom åren. Nedan får ni de 71 främsta enligt Henrik Skoglund som i sju artiklar kommer redogöra för vilka han anser varit bäst. Idag plats 60 till 51.

Lawrence Pilut. Foto: Henrik Skoglund

60. Lawrence Pilut (b)

Snacka om det totala genombrottet för Tingsryds-produkten under säsongen 17/18 då han gjorde flest poäng av samtliga backar i SHL, utsågs till bäste back och sedan var ytterst nära att komma med i VM-truppen den säsongen.

59. Dennis Persson (fw)

Förmodligen en av klubbens effektivaste målgörare genom tiderna. I den statistik som går att få fram så står Persson noterad för 164 tävlingsmatcher mellan 1972 och 1980. På den tiden gjorde han 110 mål och är endast en av 17 spelare som gjort 100 tävlingsmål eller fler i klubbens historia.

58. Patrik Ross (fw)

Var riktigt på gång i HV-tröjan under unga år då han både draftades och spelade Junior-VM. Tyvärr satte två extremt svåra skador efter olyckor käppar i hjulen. Blev istället stjärna i andraligan. Är numera sportchef i Troja.

57. Fredrik Forsberg (fw)

Frågan är om det finns någon i HV-historien som haft ett bättre målsinne. Mannen gör ju ta mig tusan mål på allt. Det vittnar om inte annat hans tre mål i match sex i våras mot Björklöven om. Det är få spelare som besitter sådan målgaranti som Forsberg.

56. Risto Kurkinen (fw)

Spelade i HV 71 mellan 1990 och 1992 och vann lagets interna poängliga bägge säsongerna på 39 respektive 37 poäng. Det är faktiskt bara två spelare, Esa Keskinen och Kai Nurminen, som gjorde fler poäng under en och samma säsong i HV-tröjan när elitserien spelades på 40 omgångar, något den gjorde mellan 1987 till 1996.

55. Kaj Nielsen (b)

Backen var med i originaltruppen och var sedan med hela vägen fram till 1985 när man tog klivet upp i högsta serien för andra gången genom tiderna. Nielsen har faktisk bara kvartetten Per Gustafsson, Fredrik Stillman, David Petrasek och Pasi Puistola före sig i alla tiders poängliga för backar i klubben.

54. Bengt Halvardsson (b)

Många är de som vittnar om hur ont det gjorde att möta “Halvard” på isen. Var ständigt en försvarsgeneral hela vägen från 1971 till 1984.

53. Andreas Falk (fw)

En oerhört uppskattad lagspelare och grovjobbare. Enormt smart center som var bidragande till gulden 2008 och 2010.

52. Arto Ruotanen (b)

Gjorde sex säsonger i HV 71 mellan 1986 och 1992 och tillhörde ständigt en av toppbackarna i laget.

51. Linus Söderström (mv)

Blev stor guldhjälte när han 2017 mer eller mindre spikade igen butiken för motståndarlagen. På grund av en envis skada så blev det egentligen bara en och en halv säsong i klubben. Men oj som han dominerade under den tiden. Är nu tillbaka i SHL, men numera i Skellefteå.

 

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *