Ishockey

Två nya till VGIK

Ishockey Det står nu klart att backen Johan Zöllner återvänder till Värnamo GIK samtidigt som forwarden Sebastian Eriksson ansluter från HC Dalens J 20. Därmed har VGIK just nu nio nya spelare.  

VGIK i en tidigare match mot Dalen

Johan Zöllner är född 2000 och är en egen produkt. Innan han lämnade moderklubben för två säsonger sedan hann Johan göra sex matcher i A-laget. Under säsongen 2018/2019 representerade han IF Troja-Ljungbys J 20 och senaste säsongen spelade han i en amerikansk juniorliga för Ogden Mustangs.

– Det är alltid roligt när en egen produkt kommer tillbaka för att spela med VGIK. Johan är en rejäl back som är väldigt atletisk. Han är även ett ständigt hot i anfallet då han ofta fyller på från sin backplats. Vi är glada över att den yngste brodern Zöllner nu återvänder, säger Marcus Bengtsson, tränare i VGIK.

Sebastian Eriksson har HC Dalen som moderklubb och är även han född 2000. Han har utbildats i Troja-Ljungbys juniorverksamhet. Han vände dock åter till sin moderklubb och avslutade den föregående säsongen där.

– Sebastian är en spelare med hög kapacitet vad gäller arbetsinsats och är inte rädd för att bryta mönster och sticka in näsan i tät trafik. Han har även andra verktyg som har blivit något åsidosatta under de senaste åren. Dessa egenskaper hoppas vi kunna locka fram hos honom. Det ska bli otroligt spännande att följa hans resa hos oss, kommenterar Per Andersson, medlem i VGIK:s sportkommitté.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *