Ishockey

VGIK föll i Mjölby

Ishockey För snart en månad sedan vann Värnamo GIK i Aplarinken mot Mjölby HC med 3–0. I dag var det returmöte i östgötastan och då tog Mjölby revansch.

Mjölby vann med 2–1 och Värnamos reducering kom för sent för att ha möjöighet att komma i kapp. Målet gjordes nämligen 59.59.

Det var ingen höjdare för oss. I andra och tredje perioden var vi bättre, men vi måste sätta våra chanser, säger tränaren Anders Carlsson, och tillägger:

Men, det var inte så lätt då vi mötte ett desperat lag.

Ja, Mjölby slåss ju om den sista play off-platsen i kamp med framför allt Vänersborg.

Mjölby gjorde 1–0 tidigt i matchen och det var egentligen det enda som hände i första perioden. I andra blev det inga mål, men i stället fler utvisningar.

Och så missade vi en straff, suckar VGIK-tränaren.

Slutperioden blev den händelserikaste, vilket ofta är fallet då tröttheten sätter spår. Men, Mjölby ökade till 2–0 efter 46.54.

Sista tio var det desperat spel, men vi fick ju inte in pucken.

Jo, till slut kom reduceringen. Men, då stoppades klockan på 59.59 – alltså en ynka sekund kvar.

Det börjar bli trist att tvingas ändra laguppställningen match efter match. I dag var nio man borta.

Vad beror det på?

Ja, det är sjukdomar och det är skador.

Säsongen nalkas mot slutet och i Alltvåan återstår fyra omgångar. Och, VGIK ligger bra till för play off.

Men, jag vågar inte tro något utan vi får ta en match i taget.

Några spelare som höjde sig över mängden i dag?

Nä, men Mattias Magnusson i målet gjorde vad han ska.

VGIK spelar nästa gång på onsdag och möter då Kungälv i Aplarinken.

Matchfakta

Mjölby HC–Värnamo GIK

2–1 (1–0, 0–0, 1–1)

Första perioden: 1–0 (6.43) Hannes Samuelsson (Jimmy Bothén, Albin Lönnström).

Tredjer perioden: 2–0 (6.54) Daniel Hjärtstrand (Emil Strömberg), 2–1 (19.59) Markus Svensson (Hugo Liljeqvist, Ted Nilsson) spel fem mot fyra.

Skott: 33–25(13–7, 8–6, 12–12).

Utvisningar: Mjölby 5×2, VGIK 5×2, 1×10.