Ishockey

VGIK fortsätter att värva

Ishockey Värnamo GIK har gjort klart med en förlängning och ett nyförvärv. Erik Lilliecreutz har förlängt sitt kontrakt över kommande säsong och Martin Jönsson hämtas in från Nässjö HC.

Erik Lilliecreutz i VGIK och Martin Jönsson Nässjö HC

Både Erik och Martin är födda 1998 och har tidigare spelat tillsammans i HV 71:s juniorverksamhet. Nu står det alltså klart att de återförenas i VGIK kommande säsong.

Erik Lilliecreutz återvände till moderklubben inför förra säsongen efter att ha spelat i HV 71 från U 16 upp till J 20 samt representerat Temiscaming Titans en säsong i den kanadensiska juniorligan GMHL.

– Kul att det blir ett år till för Erik i VGIK. Det är en stabil och spelskicklig center som besitter ett bra skott. Både han själv och vi tror att han kommer att lyfta ännu mer under kommande säsong, säger Marcus Bengtsson, tränare i VGIK.

Martin Jönsson har Nässjö som moderklubb, men tillhörde HV 71 under hela juniortiden. Han inledde förra säsongen med spel i Hockeyettan-laget Vimmerby. Men efter jul vände han hem och avslutade säsongen i Nässjö. Förutom spel i Nässjö, HV 71 och Vimmerby har han även haft två korta lånesejourer i Vallentuna BK och HA 74 samt spelat åtta matcher i Fairbanks Ice Dogs som spelar i den amerikanska juniorligan NAHL.

– I Martin får vi en välutbildad spelare som har gjort över 50 matcher i HockeyEttan. Det är en skicklig forward, med bra skridskoåkning, som är nyttig över hela isen, kommenterar Marcus Bengtsson.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *