Ishockey

VGIK-lånet får chansen i allsvenskan

Ishockey Han har fått chansen i fyra matcher med Värnamo under hösten. Ikväll får Rasmus Åkerblad chansen att visa upp sig i allsvenskan med Troja när de på hemmaplan tar emot Kristianstad.

Genrebild

Trojas tränare Roger Forsberg till Smålänningen.
– Vi har sex friska backkroppar, där kommer vi bredda bänken med en junior. Rasmus Åkerblad som tränat med oss kommer vara sjundeback.

18-årige Rasmus Åkerblad har Troja som moderklubb och tillhör klubbens juniorlag. Under innevarande säsong har han också under fyra matcher varit utlånad till VGIK i division 2.
– Han har fortfarande ett år kvar som junior och är rätt ung. Men jag vet att han tränar en hel del med Trojas a-lag. Han har kommit hit och fått sina första seniormatcher hos oss och han blir bättre och bättre för varje match, säger VGIK:s tränare Alexander Eriksson till Värnamo.Nu.

Hur känns det att en spelare som spelat med er under hösten nu får chansen i allsvenskan?
– Det är skitkul. Vi vill någonstans vara ett ställe dit folk kan komma och utvecklas.

Alexander Eriksson berättar att det är en stor omställning att gå från junior till seniorhockey, men att han tycker Åkerblad tagit kliv framåt under sin tid i Värnamo.
– Han är duktig, det är en liten och hård kille som håller sig till det enkla och gillar att spela fysiskt, trots sin litenhet.

Alexander Eriksson fortsätter:
– Vi mötte Borås i onsdags och han gjorde en jättebra match. Där behärskade han att möta Henke Eriksson, Anders Eriksson, Fredrik Eriksson…Spelare med x antal SHL- och allsvenska matcher. De hade Berdnikov med, är det typ 700 KHL-matcher?
– Han har ju visat att han kan spela mot killar på hög nivå.

Enligt Roger Forsberg till Smålänningen så kommer Åkerblad vara uppsatt som sjunde back. Det är därmed oklart om han kommer få speltid.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *