Ishockey

VGIK-ras i slutperioden

Ishockey Värnamo GIK gästade i kväll klassiska Jössarinken och Mörrums GoIS. En match som var jämn och oviss i två perioder. Sedan stack ”laxarna” i från.

Mörrum vann matchen i alltvåan med 6–1 (0–0, 2–1, 4–0).

– Vi var med bra i två perioder sedan kostade en utvisning, men det blev lite väl stora siffror, tycker tränaren Anders Karlsson.

Ett dilemma för VGIK senaste tiden har varit – och är – alla skador och sjukdomar.

– Vi fick Rosén skadad i går, Ted Nilsson var magsjuk så vi var åter brandskattat som lag.

• Hur många är inte tillgängliga just nu?

– Vi har sju man skadade, men vi kan inte fylla på med juniorer hela tiden. Vi är just nu för lite folk. Spelarna som varit sjuka ska vi snart ha tillbaka, men skadorna är mer ovisst,  menar Karlsson.

Möt Mörrum kunde Anders mönstra tre femmor plus två ”avlastare”.

Efter en mållös första period tog Mörrum ledningen i andra. Då halva matchen spelats kvitterade VGIK genom Hugo Liljequist, men i poängläge fick gästerna bara vara i 46 sekunder. Då gjorde Mörrum 2–1, vilket stod sig perioden ut.

Slutperioden började inte som Värnamolaget hoppats. Mörrum ökade till 3–1 i första minuten. Spel i power play lyckades VGIK inte utnyttja, men det gjorde hemmalaget då VGIK var en spelare kort. Alltså 4–1 i fem mot fyra. I 52:a minuten avgjordes matchen definitivt i form av två Mörrummål.

Nu återstår bara en match i alltvåan, Vänersborg hemma på söndag.

Matchfakta

Mörrums GoIS–Värnamo GIK

6–1 (0–0, 2–1, 4–0)

Andra perioden: 1–0 (3.13) Alexander Molldén (Joakim Sydegård, Marcus Niemi), 1–1 (11.00) Hugo Liljeqvist (Oliver Wallqvist, Carl Lageskog), 2–1 (11.46) Andreas Grönqvist (Dave Lindarve, Arvid Sahlsten).

Tredje perioden: 3–1 (0.58) Andreas Ahlberg Silverberg (Tom Mäkitalo, Arvid Sahlsten), 4–1 (8.06) Marcus Ericsson (Andreas Ahlberg Silverberg, Colin Holmström) spel fem mot fyra, 5–1 (12.13) Andreas Grönqvist (Marcus Niemi, Dmitri Shaburov), 6–1 (12.28) Marcus Niemi (Joakim Sydegård, Andreas Grönqvist).

Skott: 42–22 (14–8, 16–7, 12–7).

Utvisningar: Mörrum 1×10, 2×2, VGIK 2×2.