Ishockey

VGIK-sviten bruten

Ishockey All sviter bryts förr eller senare och i kväll tog det stopp för Värnamo GIK efter tio raka segrar.

Samuel Sandström var en av de bättre i VGIK. Arkivbild

Den 17 oktober hemmaföll VGIK med 1–2 mot Mjölby och den har följts av tio raka trepoäng. I kväll nollades dock VGIK av Östgötarna som hemmavann med 4–0 (2–0, 1–0, 1–0).

Mjölby hade 2–0 efter mål i sjätte minuten och ganska mitt i förstaperioden. 3–0 kom 1.34 in på mellanakten och det var nog ridån ner för Värnamolaget. 4–0 kom i sista matchminuten.

Mjölby är i serieledning, tre poäng för VGIK.  De fyra första lagen går till Alltvåan. Alvesta är just nu femma, nio poäng efter VGIK med blott 15 poäng kvar att spela om. Det ska nog till ett smärre jordskred om VGIK ska missa Alltvåan.

VGIK-tränaren Anders Karlsson var hyfsat nöjd med vad killarna presenterade de sista 50 minuterna av matchen men inte med inledningen:
– Det är klart att ska man förlora så det är mot ett sådant här motstånd. Men synd att vi inte vara vakna i inledningen. Det är lite orutin från våra unga killar att inte täppa till i början, säger tränaren.

Hemmalaget vann skotten med 41–28 (15–8, 10–8, 16–9).
– Det är bra att skjuta 28 skott mot mål men inte att gå mållös från matchen.
VGIk hade inte bara på papperet många skott utan i praktiken var det även många riktigt bra. Man saknade dock de heta målskyttarna som inte var i rätta formen eller så var hemmamålvakten för bra.

– Vår plan gick alltså inte i lås början. Vi hade kanske en lite övertro på oss själv och kunde ha visat bättre spel då, inflikar Anders Karlsson.

Egon Grans och Samuel Sandström får plus.
– Övriga var lite bleka i dag och det var nog hög anspänning.

Närmast väntar Alvesta hemma på söndag. VGIK-seger betyder att avståndet end till Kronobergarna blir tolv poäng och då ska det vara klart med en fin jul och att man kan se fram emot Alltvåan även den här säsongen.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *