Ishockey

VGIK utklassade GSK

Ishockey Värnamo GIK bortabesegrade Gislaveds SK med förkrossande 9–2 (2–1, 5–1, 2–0).

Adam Dahlin visade målkänsla även i kväll. Arkivbild

VGIK presenterade två lån från HC Dalen i kväll: Skillingarydsgrabben Nils Gunnarsson och Theodor Curmark. Samtidigt hade VGIK fått släppa ifrån sig Robin Uhr till kvällens A-match för Dalen.
– Vi har flera spelare borta och behövde fylla på, noterar VGIK-tränaren Anders Karlsson som var nöjd med duon och med laget som helhet.
Om sedan de två fortsätter i VGIK är i skrivande stunder inte klart.

GSK hade läge till ledning när Olof Karlsson blev utvisad med VGIK gjorde på denna utvisning både 1–0 och 2–0 genom Markus Pettersson respektive Adam Dahlin. GSK reducerade sex sekunder före pausvilan.

I början av andra perioden var det närmast en magisk inledning då VGIK gick från 2–1 till 6–2 på 65 sekunder. De som inte hunnit äta upp korven i pausen fick nog problem att svälja den när allt hände så plötsligt.

Theodor Curmark gjorde sitt första VGIK-mål fram till 3–1. Sedan gjorde Victor Koppelo 4–2 och Martin Mörck 5–2. Adam Dahlin svarade för 6–2 och då hade endast 3.18 av mellanperioden spelats. Nu var det närmast avgjort i Gislerinken och resten av matchen blev en transportsträcka.

Markus Pettersson gjorde 7–2, Olof Karlsson 8–2 och Theodor Curmark 9–2.
GSK-målen denna kväll sade Gustaf Andersson och Jakob Walfridsson för.

VGIK har närmast ruskigt lätt för GSK och nu ska det väl närmast till ett under om inte VGIK ska säkra en plats bland de fyra främsta som leder till Alltvåan efter jul.

– Ja och när vi får fart på målskyttet är det svårt att stoppa oss. Samtidigt var våra backar mycket bra, berömmer tränaren Anderas Karlsson.

Det enda riktiga misstaget var när man släppte in en reducering alldeles i slutet av inledningsperioden.
– En fadäs, konstaterar tränaren.

VGIK vann skotten med 44–19.

Nästa match är hemma mot Nässjö på söndag.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *