Ishockey

VGIK vann efter förlängning: ”Visar karaktär”

Ishockey Värnamo GIK inledde fortsättningsserien i hockeytvåan med seger borta mot Gislaved med 1–2 (0-0, 0-0, 1-1, 0-1) efter förlängning.

Arkivbild från tidigare säsong.

Det bjöds på en jämn kamp i Gislehallen när division 2-ishockeyn omstartade. Redan i den första omgången drabbades rivalerna Värnamo och Gislaved samman. Det blev en tät och  match där båda lagen gav allt. Det var mållöst fram tills det var sex minuter kvar på matchklockan, när GIS tar ledningen kort efter att ha begärt timeout. 

– De gör 1–0 från ingenstans och i ett sådant läge är det lätt att det blir pyspunka i spelet, men vi visar karaktär och kommer tillbaka, säger VGIK:s tränare Alexander Eriksson.

Drygt två minuter senare kvitterar Simon Westlund och matchen går till förlängning. Knappt 90 sekunder in i den fjärde perioden sätter Markus Näslund 1–2 och Värnamo får med sig två poäng hem från rivalmötet.

– Jag tror att en sådan här vändning ger oss en rejäl dos med självförtroende. Tidigare har vi i de här tajta matcherna inte haft resultaten på vår sida, men i dag studsade det vår väg. Hela laget krigade på bra i dag och vi har byggt upp den fortsättningsserien som att det är 14 finaler som vi ska spela. Nu är en av de avklarade och nu ska vi spela för 13 medaljer till. Jag hoppas att vi fortsätter på den inslagna vägen, för det kommer bli lika tufft när Osby kommer på besök i veckan, avrundar Alexander Eriksson.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *