Motorsport

Arne är ny ordförande i bilsportförbundet

Motorsport Smålands Bilsportförbund hade under söndagen sitt årsmöte och då valdes Arne Adolfsson, Åminne, in som ny distriktsordförande som därmed tar över ordförandeskapet efter Vaggerydsbon Mats Bergman…

Arne Adolfsson som har klubbtillhörighet Skillingaryds MK stod som kandidat för att ta över efter klubbkamraten Mats Bergman som aviserat att lämna distriktsstyrelsen. Årsmötet valde Arne som berättade för årsmötets deltagare: 

– Tackar för förtroendet jag har fått att axla manteln efter Mats. Jag bor i Åminne, som är ett litet samhälle några kilometer utanför Värnamo. Jag är en arbetande pensionär och har ett stort motorsporthjärta. Jag har varit medlem i Skillingaryds MK i 25 år och var ordförande i hemmaklubbens styrelse under några år. Jag ska göra det här till det bästa, hälsar Arne distriktets medlemmar efter att årsmötet var avklarat. 

Tillsammans med Arne Adolfsson kliver också Skillingaryds MK:s Stig Svensson, Hagafors, in som ny ledamot på två år. 

Arne ny ordförande i distriktets bilsportförbund. Bild: David Alin

Mats Bergman och klubbkamraten David Lindström lämnade styrelsen i samband med årsmötet. Mats blev vald som hedersordförande i Smålands Bilsportsförbund och berättar om sina år som ordförande: 

– Det har varit några spännande och lärorika år och också några som jag hoppas vi slipper vara med om igen. Både pandemi och krig har även påverkat motorsporten genom restriktioner, fördyringar och allmän oro. Jag är mycket tacksam för styrelsens och alla klubbars engagemang och det kommer i högsta grad behövas även i framtiden för att få in kommande generationer i motorsporten. Ända sedan bilens barndom i slutet av 1800-talet har det tävlats så det kommer att fortsätta. Men fordon, drivmedel och tävlingsformen kommer att förändras. Jag fortsätter med glädje mitt engagemang på distrikts- och riksnivå i andra former och förstås i hemmaklubben Skillingaryds MK, hälsar Mats Bergman från Vaggeryd. 

I 16 år har David Lindström från Skillingaryds MK varit engagerad i distriktets styrelse, han berättar så här:

– Blev tillfrågad om att ta plats i distriktets styrelse 2008 och tackade ja till en ledamotsplats. Min motivering då och nu är att kunna jobba ideellt som ett sätt att betala tillbaka till sporten som gett mig så mycket. Med tiden blev jag intresserad av säkerhet för tävlande och funktionärer så jag blev distriktets säkerhetsrådgivare. En period var jag vice ordförande i distriktet men när jag kom med i rallyutskottet så passade det inte att vara beredd att ta över i distriktet också, så jag blev ledamot igen. Jag har hela tiden varit engagerad i utbildningen av tävlingsledare och tekniker i distriktet. 

– Styrelsens arbete har ändrats främst genom att hälften av möten hålls digitalt sedan pandemin. Möten har också blivit mycket mer effektivare under min tid då man numera läser in sig på handlingarna innan mötet. När jag kom med, 2008, fick man handlingarna när man kom till mötet. 

– Utmaningarna har varit att hitta människor som är beredda att jobba ideellt. Det känns som att det blir allt svårare… 

– För min egen del har arbetet i distriktet gett vänner för livet. Säkert ovänner också, men det goda överväger. Det har gett en djupare förståelse för hur saker hänger ihop. Regler, beslutsvägar och tillstånd. Kunskap är lätt att bära…, avrundar David Lindström som varit ledamot i Smålands Bilsportsförbund i 16 år. 

 

David Lindström och Mats Bergman avtackades

Smålands Bilsportsförbunds styrelse ser ut som följande efter årsmötet:

Arne Adolfsson (Åminne), Anders Johansson (Ingelstad), AnnMarie Nottemark (Tenhult) Anneli Thylén Westberg (Vetlanda), Beatrice Ågren Karlsson (Vimmerby) Stig Svensson (Hagafors) och Andreas Andersson (Jönköping). 

I valberedningstrion finns Pia Thulin Skillingaryds MK och klubbkamraterna Moa Roos Nykvist jobbar i ungdomsgruppen och som revisorsuppleant är Stefan Stigemyr. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *