Motorsport

Bengt gör comeback på Anderstorp

Motorsport Senast Bengt Lundström satt bakom ratten på en Chevrolet Camaro i tävlingssammanhang var 2004 när han tävlade i Camaro Cup. I helgen gör den 74-årige motorsportlegendaren comeback, uppbackad av sönerna Marcus och Kristoffer som står beredda med verktygslådan, när V8 Thunder Cars kör sin fjärde deltävling för i år i Anderstorp.

Camaro Cup-legendaren Bengt Lundström från Bor gör i helgen tävlingscomeback när V8 Thunder Cars tävlar på Anderstorp. Arkivbild  [1/3]

Bengt sätter sig bakom ratten på den vita Chevrolet Camaron, som kördes av sönerna Kristoffer och Marcus under 2018 och 2019. Foto: Privatbild  [2/3]

Bengt backas upp på tävlingarna av sönerna Marcus och Kristoffer, som står beredda med verktygslådan. Foto: v8thunderscars.com  [3/3]

– Jag ska försöka se var jag står någonstans och hur det känns, säger Bengt. Det gäller ju att använda grejerna som står i garaget.

Det som står i garaget ärden Chevrolet Camaro, som kördes av sönerna Kristoffer och Marcus under 2018 och 2019. Bengt har hunnit med att prova på bilen ett par gånger, dock inte i tävlingssammanhang.

– Det har blivit två pass i Falkenberg och i torsdags förra veckan kände jag på den i Anderstorp.

Trots att Bengt inte har långt till Anderstorp så har den gamla F 1-banan inte blivit någon hemmabana för honom.

– När jag körde Camaro Cup körde vi inte så mycket i Anderstorp och det har aldrig varit läge att åka dit och fila för filandets skull. Men det är en fin bana, speciell och spännande.

Tanken var att Bengt skulle köra full säsong i år, men när pandemin fortsatte att hålla Sverige i ett järngrepp blev det ändrade planer.

– Jag hade tankar på det, säger Bengt. Men med pensionens storlek och svårigheten med att hitta sponsorer när det är publikfritt gjorde att det bara blev ett inhopp i år.

Källa: v8thundercars.com

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *