Motorsport

Bra kört av Joakim i Marknadsnatta

Motorsport I fint höstväder körde Västra Östergötlands MK sin traditionstyngda tävling Marknadsnatta nu i lördags. Fyra ekipage med hel eller delvis bemanning från Skillingaryds MK tog sig dit för att mäta sin krafter med den mellansvenska rallyeliten.

Joakim Blansch och Nellie Karlsson vann klassen C 2 WD i Marknadsnatta. Bild: Jcrallypics  [1/4]

Melvin Bengtsson och Carl Eriksson segrade i klassen B 2 WD. Bild: Jcrallypics  [2/4]

Peter och Linda Christensen bröt tävlingen på grund av motorproblem. Bild: Jcrallypics  [3/4]

Stefan Gustavsson och Frida Axelsson kom fyra i klassen B 2 WD. Bild: Jcrallypics  [4/4]

Av de fyra ekipagen tog sig tre i mål och ett fick bryta. Bäst lyckades Joakim Blansch med Nellie Karlsson i högerstolen. De skulle enligt planen tävlat tillsamman redan i Skilling 500, men av olika skäl blev det inte så. När nu samarbetet inleddes kunde det inte ha slutat bättre. De vann klassen för C-förare 2 WD alltså en trimmad tvåhjulsdriven bil. I samma klass lotsade kartläsaren Frida Axelsson sin pojkvän Stefan Gustavsson, Ludvika, till en fin fjärde plats.

Klasseger blev det också för den vid det här laget mycket rutinerade kartläsaren Carl Eriksson. Han vann tillsammans med Melvin Bengtsson, Kullings MS, motsvarande klass för B-förare. De kom på en trettonde plats totalt av de 170 startande. En bra prestation.

Bland den brutna hittar vi Peter och Linda Christensen som fick ge upp redan efter sträcka ett med motorproblem.

Kommande tävling för SSMK:s förare är den traditionella säsongsfinalen Nässjö MK:s Novemberskölden. Då står tio ekipage från klubben på startlinjen, plus att våra funktionärer skall bjuda igen för den hjälp Nässjö MK gav klubben i samband med Skilling 500.

Källa: Pressmeddelande från Skillingaryds Motorklubb

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *