Motorsport

Bröder i prestigefylld folkracetävling

Motorsport På lördag är det NGK masters i Karlstad och folkracebröder från Skillingaryds Motorklubb finns på startlinjen. ”Det är en dröm som slagit in”.

Oskar och Pontus Mejving

Den prestigefyllda folkracetävlingen i Karlstad som lockar mycket publik då det finns många kända motorsportsnamn på plats, som bland annat rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson, Rally VM-åkaren Pontus Tidemand, juniorvärldsmästaren Emil Bergkvist och även två bröder från Skillingaryds Motorklubb.

Lillebror Oskar Mejving fick ”Guldbiljetten” via sin topp tre plats i A-finalen vid landskampen mellan Danmark och Sverige och han får nu sällskap av storebror Pontus Mejving som också har fått en biljett, via ordinarie anmälan, vilket är högst ovanligt.

– Det är en dröm som har slagit in. Jag har trimmat extra mycket och jag kör min Saab 900 som jag tävlade med i Danmark. Nu är allt nytt och allt är genomgånget en extra gång. Med det här startfältet är det riktigt kul att få vara med och jag siktar på en finalplats givetvis, säger Oskar Mejving, Skillingaryds Motorklubb.

– Jag har inte mycket kvar original på min Opel Corsa. Allt är genomgånget och motorn är fulloptimerad. Jag kör för seger, menar storebror Pontus Mejving.

Skillnaden mellan NGK och ”vanlig” folkracetävling är att arrangören bestämmer startfältet. Totalt tävlar 96 seniorer under lördagen varav ett 60-tal av dessa har fått ”Guldbiljett”.

– Givetvis stort att två bröder från vår klubb har fått varsin plats. Det är ett sjukt tufft startfält och jag är helt övertygad om att ingen av dom fegar på gasen frivilligt. Ska bli riktigt kul att se hur långt de kan komma på lördag, säger Anton Geijersson som är folkraceansvarig i Skillingaryds Motorklubb. Han tillsammans med Joakim Blansch och Anders Hansson kommer att följa med bröderna upp på lördag och hjälpa till mellan heaten.

– Vi kommer att sköta om bilarna under tävlingen, då det handlar om allt från att tanka och byta däck till mer omfattande reparationer eller till och med motorbyten i värsta fall. Vi kommer att ha med oss en reservmotor som passar i båda bilarna, så det ska inte hänga på det maskinella, avslutar Anton Geijersson.

NGK Masters är folkracens ”all star championship” där förare från bredd och elit från många motorsportsgrenar samlas och gör om vem som är årets verkliga mästare. NGK kördes från början i Arvika med start för 13 år sedan. Nu, sedan 2007, körs tävlingen i Karlstad. Skillingaryds Motorklubb var representerade 2009 och 2011 då Patrik ”Budda” Ljungkvist, från Värnamo, körde tävlingen.

Arkivfoto; I en annan folkracedepå. Oskar och Pontus Mejving

När Opel corsan var gatbil kördes den på Skillingaryds gator. Till helgen väntar värmlandsäventyr både för bil och förare.

Taggar

1 reaktion på Bröder i prestigefylld folkracetävling

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *