Motorsport

Bryter i Toronto efter lovande start

Motorsport Felix Rosenqvist fick se ännu ett potentiellt toppresultat gå upp i rök under en molntyngd Indycar-sommar när han föll tillbaka från tredje startposition i helgens race i Toronto och tvingades bryta med tekniska problem.  

Pressbild: Penske Entertainment  [1/4]

Pressbild: Penske Entertainment  [2/4]

Pressbild: Penske Entertainment  [3/4]

Pressbild: Penske Entertainment  [4/4]

Rosenqvist inledde helgen lovande med ett sedvanligt starkt kval bakom ratten på sin #60 Meyer Shank Racing-bil, där han var snabbast av alla i den andra kvalomgången och sedan alltså körde till sig tredje plats på gridden i det avgörande Fast 6-segmentet.

Väl i racet följde Rosenqvists resa dock en trend som kommit att bli alltför välbekant på senare tid. Efter en stark inledning, där han fanns med i tätklungan halvvägs genom det 85 varv långa loppet, tog saker och ting en dystrare vändning och smålänningen tvingades till slut att bryta med tekniska problem för andra racet i rad.

Rosenqvist, som under loppet på den kanadensiska stadsbanan också var nära en kollision med landsmannen Marcus Ericsson, parkerade för gott på det 63:e varvet när hybridsystemet på hans bil lade av.

– Det känns jättetungt, säger Felix Rosenqvist. Det såg så bra ut ännu en gång. Vi var med där framme i topp fem hela dagen fram till incidenten med Marcus. Jag måste kolla onboard-kameran och datan och se exakt vad som hände – det var en konstig situation – men oavsett vilket kostade det oss ett antal placeringar.

– Med tanke på vad som hände senare i racet (som rödflaggades efter en stor krasch där alla inblandade undgick skador) hade vi fortfarande kunnat reparera det där, men tyvärr gav hybriden upp några varv senare så i slutändan spelade det ingen roll.

Rosenqvist tvingades även att bryta det senaste loppet på ovalen i Iowa med tekniska problem.

– Det är andra racet i rad vi bryter nu, och vi har inte råd med sådant, avslutar Felix Rosenqvist. Vi ska analysera det här noggrant. Det är tufft för oss alla, men tack till teamet för allt hårt jobb här i helgen. Vi hade bra fart återigen, men det ville sig inte riktigt den här gången.

Ntt Indycar-serien går nu in i ett välbehövligt sommaruppehåll, innan säsongen fortsätter på World Wide Technology Raceway den 16-17 augusti. 

 

Resultat

Ntt Indycar-serien | Deltävling 12

Honda Indy Toronto
Torontos gator (Kanada)

1) Colton Herta (USA), Andretti, 85 varv
2) Kyle Kirkwood (USA), Andretti, +0,346 sekunder
3) Scott Dixon (NZL), Ganassi, +0,968 sekunder
4) Alex Palou (ESP), Ganassi, +1,691 sekunder
5) Marcus Armstrong (NZL), Ganassi, +2,771 sekunder

DNF) Felix Rosenqvist (SWE), Meyer Shank Racing, +22 varv

 

Mästerskapsställning

Ntt Indycar-serien | Efter 12/17 race

1) Alex Palou (ESP), Ganassi, 411 poäng
2) Will Power (AUS), Penske, 362 poäng
3) Scott Dixon (NZL), Ganassi, 358 poäng
4) Colton Herta (USA), Andretti, 354 poäng
5) Pato O’Ward (MEX), Arrow McLaren, 340 poäng

13) Felix Rosenqvist (SWE), Meyer Shank Racing, 221 poäng

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *