Motorsport

Carl lotsade Melvin till klasseger i SM-sprint

Motorsport Under dagen har Vara MK arrangerat fjärde deltävlingen i Rally-SM grussprint. Bästa SSMK blev Carl Eriksson, som var kartläsare åt Melvin Bengtsson, Kullings MS. De tog klassegern med en tiondel...

Melvin Bengtsson och Carl Eriksson segrade i klassen 2WD

Det blev en spännande avslutning i grussprint-SM i Vara under söndagen. En sträcka på sju kilometer skulle köras två gånger. Efter första vändan låg SSMK:s Carl Eriksson, som lotsade Melvin Bengtsson, Kullings MS, på en andraplats. Ledaren i klassen bröt på sträcka två och Melvin/Carl behöll lugnet och gjorde en bra tid på andrasträckan. Göteborgaren Mattias Adielsson, som låg strax bakom Melvin och Carl efter första vändan, förbättrade sig och var en sekund snabbare än Melvin och Carl. När totaltiden räknades samman visade det sig att SSMK:Carl och Melvin vann klassen med enbart 0,1 sekunder och blev femma totalt i tävlingen. 

– Vi är väldigt nöjda med dagens insats, kommenterar Carl Eriksson vid slutmål. 

Melvin Bengtsson och Carl Eriksson ligger, efter dagens seger, på en sjätteplats i totala SM-tabellen för grussprint 2WD av 66 poängplockare och kan ha chans till medalj vid finaltävlingen i Kosta om en månad.

SSMK:s andre startande, David Lindström, körde in på en fin sjundeplats i samma klass som Melvin och Carl, och blev näst bäste bakhjulsdrivna ekipage i sprint-SM. 

– Vi är i mål med hel bil och blev sjua i 2WD-klassen av 26 startande och näst bästa bakhjulsdrivna. Godkänt. Jag är nöjd, kommenterar David Lindström vid målgång. 

Tävlingen vanns totalt av Albin Nordh, Ydre MK och Christoffer Bäck från Borlänge MK. 

Bakom varje ekipage finns duktiga mekaniker. I dag gjorde Jerry Eriksson (Carl och Melvin), samt Anders Hansson och Jocke Blansch (totalsegrare Nordh/Bäck) sitt yttersta för att serva sitt team till framgång. 

Under lördagseftermiddagen besiktigade, och plomberades teamets turbomotorer i Vara, längst till vänster Anders Hansson och längst till höger Joakim Blansch. I dag servade gänget totalsegraren och totaltvåan, Nordh/Bäck och Åkesson/Bengtsson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *