Motorsport

Carl lotsade Melvin till totalseger i Vedum

Motorsport Melvin Bengtsson från Kullings MS fick tillsammans med kartläsaren Carl Eriksson från Skillingaryds MK sin dröm förverkligad under söndagen i Vedum där två rallysträckor skulle köras två gånger... 

Bengtsson och Eriksson – full fart mot seger. Foto: Stockhemsfoto

Teamchef i Team Nybe, Mathias Bengtsson, berättade tidigare i veckan:
– Jag har inte riktigt haft koll på Melvin tidigare, men i Skilling 500 sopade han mattan rejält i sin klass och jag var bara tvungen att gå bort till hans team på serviceplatsen i Klevshult och ta reda på vem grabben var. Melvin är en talang utav bara dess like, har en grym inställning och kämpar som bara den. Han förtjänar verkligen att prova att sitta i en R5:a, sa Mathias då.

I söndags var det dags och Carl från Skillingaryds MK tog plats i kartläsarstolen hos Melvin. Carl berättar: 

– Både jag och Melvin är väldigt tacksamma för att vi fått chansen att på riktigt prova på en sån här bil. Det är ju lite av en drömbil så att bara få sitta i en sådan är riktigt kul!

– Tävlingen började lite knackigt när vi fick backa i en hårnål på asfalt. Efter det flöt allting på fint och Melvin körde snygg och stabilt som vanligt. Det är ganska stor skillnad mot den Peugeot som vi åker i vanliga fall, då den är en 2WD mot Skodan som är en 4WD. En väldigt trevlig dag och en lyckad premiär i 4WD och R5, tack Team Nybe, hälsar Carl från Skillingaryds MK. 

Totalt startade 74 deltagare i tävlingen Vedumsmästerskapet och Melvin/Carl totalsegrade, 21,7 sekunder före totaltvåan Kristian Johansson/Michael Klaar från Borås MK. 

Carl och Melvin totalsegrade Vedumsmästerskapet. Bakom förare och kartläsare står teamet med Joakim Blansch, Albin Nordh och Maja Bengtsson. Bild: Privatbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *