Motorsport

David klassegrade i sin 300:e rallytävling

Motorsport Året var 1995 och Norrahammars Motorklubb var värd för David Lindströms första rallytävling. I går, var det samma arrangör, och David firade sin 300:e start i rallytävling med klasseger med en tiondels marginal

David och Jessica i startgården på en av vändsträckorna. Foto: Helene Thelin

Tredje deltävlingen i E-cupen avgjordes under lördagen norr om Hok. Arrangören Norrahammars MK hade valt ut fyra enskilda vägsträckor och dessa kördes som vändsträckor. En vändsträcka har start- och målgård på samma plats, man kör in till en vändplats där vändningen ska göras så snabbt som möjligt och tillbaka till start- och målgården igen. Om koner körs på i start- och målgården läggs det till extra tid och tävlingens genomförande är lite ovanligt numera.

Vi hör vad David Lindström från Skillingaryds MK har att säga om sin första tävling 1995. 

– Första tävlingen var i Norrahammars MK 1995. Då var det vintertävling i Småland. Jag vill minnas att jag blev trea i klassen med min Opel Kadett Rallye, berättade David Lindström under gårdagskvällen. 

Den 300:e starten hade arrangören valt att fira David och Jessica med att få möjlighet till just startnummer 300 dagen till ära. Hur gick det i den 300:e tävlingen, undrar vi?

– Dagen var bra. Tre förarmisstag där jag missade vändningen i tre av fyra. Fenomenalt trevlig lite tävling arrangerades. Enkelt och jätteroligt. Vi började med att missa första vändningen på specialprov 1 och lagom uppjagad av mitt misstag laddade vi på hår på vägen tillbaka. Jessica, min kartläsare, bromsade så golvet buktades sig på sin sida när vi for förbi en ladugårdsplan. Det var egentligen bara sista provet som gick okej. Det visade sig att medtävlande också gjort misstag så vi vann klassen med en tiondel, summerar David Lindström som tävlar i klassen nationella 2WD med sin trimmade Volvo 940. David och Jessica blev trea totalt i tävlingen. 

Agne Josefsson och Kjell Gustafsson fortsätter att imponera i standardklassen Gr F för C-förare och vann med sex sekunders marginal och blev sjua totalt i tävlingen. 

– Ja, det gick ju bra i går också. Fina vägar men svårt med vändsträckor, summerar Agne Josefsson som fick med sig en uppklassningspoäng till B-förare hem till samlingen. 

I samma klass som Agne och Kjell körde John Oscarsson och Dennis Oscarsson in på en femte plats. I klassen Gr E (reds anm; även denna standardklass) C-förare blev Simon Wernersson och Hans-Peter Picher femma. Thomas Wernersson och Joel Picher var ensamma i sin klass C-förare Gr H och hamnade på en 21:a plats totalt. Skillingaryds Motorklubbs funktionärer bemannade en av dagens vändsträckor. 

Tredje deltävlingen i E-cupen vanns totalt av B-föraren William Andersson och Algot Andersson från Vimmerby MS. 

Nästa deltävling i E-cupen arrangeras av Skillingaryds Motorklubb den 30 juli.

300:e starten firades med klasseger i Hammarslaget. Foto: Joel Carlsson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *