Motorsport

Dtm Anderstorp ställs in

Motorsport Scandinavian Raceway och ARC, Anderstorp Racing Club tvingas idag meddela att årets Dtm i Anderstorp ställs in på grund av coronaviruspandemin. De involverade parterna delar förhoppningen att kunna genomföra tävlingen 2021.

Arkivfoto

Förutom arrangemanget i Anderstorp ställs också de tidigare inplanerade deltävlingarna i Ryssland (St. Petersburg), England (Brands Hatch) och Italien (Monza) in – också de på grund av de logistiska och hälsomässiga komplikationer som coronaviruset medfört.

Dtm släppte under onsdagen en komplett omarbetad kalender för 2020 års säsong, där mästerskapet istället kommer att tävla uteslutande i hemmanationen Tyskland samt i de direkt angränsande länderna Belgien och Nederländerna.

– Det är förstås otroligt tråkigt att situationen tvingat fram det här beslutet, säger Peter Eklund, vd på Scandinavian Raceway. För oss på Scandinavian Raceway, och för svensk motorsport, är det här naturligtvis en stor förlust. Vi hade verkligen sett fram emot att leverera den största racingtävlingen i landet nu i sommar. Vi måste dock acceptera att läget är som det är, och respektera de konsekvenser som den här pandemin oundvikligen medför – inte minst för en internationell verksamhet som DTM. Vår tydliga ambition, som vi delar med ITR, är att vara tillbaka på kalendern 2021.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *