Motorsport

Duktiga kartläsare i Dackefejd

Motorsport Två trimmade Volvo 940. Två A-förare med två duktiga kartläsare, Anton och Nellie från Skillingaryds Motorklubb, som lotsade förarna till fina placeringar i varm jubilerande dackefejd

Anton och Anton blev två i sin klass. Foto; Henrikrallyfoto  [1/6]

Teamet är nöjda. Från vänster service Ulrik Ström, kartläsare Anton Geijersson, förare Anton Claesson och längst till höger servicechefen Pär Claesson  [2/6]

Nöjda! Från vänster Pontus Berglund, Nellie Karlsson, Anton Claesson, Anton Geijersson. Fina priser från glasriket Kosta där start-, service, och mål fanns under rallytävlingen Dackefejden  [3/6]

Patrik Tallaker på fel spår i rallytävlingen Dackefejden. Foto; Jcrallypics.com  [4/6]

Pontus Berglund och Nellie Karlsson fyra i bakhjulsdrivet 2WD i Dackefejden. Foto; Jcrallypics.com  [5/6]

Simon Wernersson tvåa i c-klassen i Dackefejden. Foto; Jcrallypics.com  [6/6]

Med start och mål i Kosta arrangerade på lördagen Wäxjö Motorsällskap sitt rally Dackefejden för femtionde gången i ordningen. Tävlingen omfattade tre specialsträckor som kördes två gånger med en sammanlagd längd på nästan sju mil. I den tryckande värmen blev det en utmaning för både förare, kartläsare och bilar. Tävlingen ingick både i Sydsvenska Mästerskapet och i Sydsvenska Rallycupen.

Från Skillingaryds Motorklubb kom två ekipage och tre kartläsare till start. Erik Bergman och Per Andersson skulle startat men fick ge upp redan i samband med lastning på fredagskvällen med motorproblem.

Anton Geijersson läste, som vanligt, noter åt sin namne Anton Claesson, med klubbadress Grimslöv – men möjligen snart även klubbkamrat, och de kom efter en riktigt bra spurt, på en andra plats i klassen och en åttonde plats totalt i tävlingen. Ett av säsongens absolut bästa resultat för deras del.

– Dagens resultat var över förväntan, efter en halvstrulig fredagkväll i garaget, med lite för lite sömn som följd, var vi lite sega. Men både vi och bilen kändes pigga när vi väl var igång i Kosta. Vi låg fyra vid serviceuppehållet och bestämde oss för att försöka öka lite, vilket vi lyckades bra med. Klättrade två placeringar och slutade på andra plats, vilket vi var jättenöjda med. Nu blir det sommaruppehåll och Anton Claesson ska bli pappa i augusti, så vi får se när vi kör nästa gång, säger Anton Geijersson.

Resande i kartläsning har denna helg Nellie Karlsson varit. Hon började på fredagen med att tillsammans med Pontus Berglund, från Hörby, komma tia i den TV-sända SM sprinten i Malmö och följde sedan upp detta med en fjärde plats i Dackefejden.

– I fredags åkte vi SM-sprinten i Malmö, som var en riktigt rolig träcka och vi tog ifrån start. Vi kom med till finalen och där slutade vi på tionde plats och var totalt andra snabbaste bakhjulsdrivna bil i finalen, detta är vi grymt nöjda med båda två och känslan inför lördagens tävlingar var således på topp, kommenterar Nellie Karlsson som inte bara är sjuksköterska utan även duktig kartläsare åt snabba rallyförare.

– Vi hade en riktigt bra känsla och tempot hängde med oss under lördagens Dackefejd. Det var riktigt tufft motstånd i den den trimmade bakhjulsdrivna klassen, men vi gjorde vårt bästa. Sträckorna var jättefina och vi körde oss till en fjärdeplats i klassen. Det var vi också nöjda med båda två och det är roligt att känna att vi är med och fightas i toppen. Vi har inte åkt mer än fyra tävlingar tillsammans, än så länge, men samarbetet fungerar mycket bra och jag har börjat vänja mig vid Pontus körning och hur han vill ha noterna levererade och vi jobbar ihop oss mer och mer, avslutar Nellie Karlsson, Skillingaryds MK som tillsammans med Pontus även blev 12;e ekipage totalt av 93.

Frida Axelssons fick tillsammans med sin förare Oscar Ljung, Simrishamn, fick bryta på transporten efter specialsträcka ett, då en bromslang gick sönder på transporten som väl var… Frida och Oscar fanns då på en andraplats i klassen R2 B-förare.

Simon Wernersson/Hans-Peter Picher körde en inbjudningsklass för standard rallybilar och kom på en sjunde plats och var näst bäste C-förare. Patrik Tallåker och Emilia Sjöberg fick tyvärr bryta med tekniska problem. Punkteringen åtgärdades med ett däckbyte innan serviceuppehållet, men det var lite större bekymmer då drivaxeln även var knäckt, vilket gjorde att Patrik och Emilia tvingades ge upp dagens Dackefejd.

Mattis Olsson och Marcus Sundh vann tävlingen totalt. Resultatlistan finns här. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *