Motorsport

Eddie totaltrea i juniorcup

Motorsport Värnamoföraren Eddie Ramirez Eriksson blev totaltrea i Renault Clio Junior Cup efter helgens finaltävlingar på Kinnekulle Ring.

Värnamoföraren Eddie Ramirez Eriksson blev totaltrea i Renault Clio Junior Cup efter helgens finaltävlingar på Kinnekulle Ring.  [1/3]

Eddie fick även kliva upp på pallen efter lördagens inledande heat.  [2/3]

Med resultatet i ryggen tar Eddie sikte på nästa säsong i samma klass.   [3/3]

Eddie Ramirez Eriksson ville avsluta säsongen på topp och hade siktet inställt på tredjeplatsen i mästerskapet på Kinnekulle Ring. På grund av bristfällig tid på regnkörning i bilen var Eddie var orolig hur bilen skulle reagera i de rådande väderleksförhållandena. Han tyckte att bilen betedde sig okej under den inledande träningen, men Eddie brottades mot vädrets krafter i bilen under kvalet och placerade sig på femte startruta. 

Inför det första racet arbetade teamet med att göra bakvagnen för att göra bilen mer körvänlig för Eddie. Han startade från femte ruta och körde upp sig till en avslutande tredjeplats. 

Till race nummer 2 torkade banan upp och Eddie startade från fjärde ruta. På grund av arbetet i bakvagnen brottades Eddie med problem från den förra tävlingen, när höger bakdäck låg emot skärmen. Trots problemen tog han bilen i mål på en fjärdeplats av sex startande. 

Trots alla teamets problem under säsongen räckte Eddies poäng räckte till en total tredjeplats av 14 startande i Renault Clio Junior Cup 2021. 

– Vi vill tacka alla sponsorer som gör detta möjligt och snart kommer vi att höra av oss och prata om säsongen och ge en liten detalj som tack för detta året och erat förtroende för mig, säger Eddie. 

Källa: Pressmeddelande från El Toro Racing

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *