Motorsport

Eddie trea i Novemberskölden

Motorsport Det blev en lyckad tävlingsdebut i den nya bilen för Eddie Ramírez Eriksson.

Pressbilder: El Toro Racing

Det blev en lyckad tävlingsdebut i den nya bilen, en Volkswagen Polo Grupp N, i Novemberskölden för Värnamoföaren Eddie Ramírez Eriksson.   [1/3]

Pappa Agustin lotsade Eddie fram till en total 143:e plats och tredjeplatsen i ungdomsrally-klassen.  [2/3]

Bild från prisutdelningen för ungdomsrally-klassen i Novemberskölden.   [3/3]

I helgen var Eddie Ramírez Eriksson och tävlade i Novemberskölden i Nässjö. El Toro Racing tog denna tävling som ett test för den nya bilen ( VW Polo grupp N) som teamet köpte för tre veckor sedan.
Tävlingen genomfördes på fem sträckor, med blandat underlag bestående av grus och asfalt, med en totaldistans på 30 kilometer. Novemberskölden fick ett rekord på antal deltagande med 230 startande. I Eddies klass (ungdoms-rally) var de sju tävlande.
De tre första sträckorna hade fint underlag. Eddie kände sig trygg med bilen och han blev bättre och bättre med bilen för varje sträcka. De 2 sista sträckorna regnade det. Värnamoföraren har aldrig kört rally i regn förut, men Eddie tyckte att det var bra fäste då bilen hade nya Kumho-däck. Eddie fortsatte att närma sig till de andra ungdomar.
Som kartläsare hade Eddie pappan Acosta. Eddie märkte att pappa var livrädd då han höll sig i stolen.
Eddie slutade på en total 143:e plats av 230 startande och blev trea i sin klass.
Eddie var jättenöjd med bilen och vet redan nu att 2024 kommer att bli ett spännande år. Vi hann tyvärr inte att klistra bilen.
– Vi vill tacka alla er som gör detta möjligt och hoppas att ni vill fortsätta nästa år, skriver Värnamoföraren i ett mejl till redaktionen.
Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *