Motorsport

En lyckad utlandsdebut

Motorsport I helgen körde Eddie Ramírez Eriksson Rally ACtronics de Madrid 2023 i en Toyota Aygo grupp N3 för Kobe Motorsport.

Pressbilder: El Toro Racing

Den svenska flaggan prydde taket på Toyota Aygon.  [1/4]

Aygon på serviceplatsen.   [2/4]

Eddie gör tummen ner efter att Aygons bränslepump lagt av efter målgång. Det innebar att Värnamoföraren inte fick köra till den sista mötesplatsen.  [3/4]

– Jag är jätteglad för den har chansen jag har fått via ASR Tyres Motorsport och Kumho Tires. Tack till alla som har heja på mig från Sverige och Spanien. Det värmde mig, säger Eddie.   [4/4]

I torsdags  träffade Eddie teamet, min nya kartläsare och såg bilen för första gången. Han fick mycket information om bilen och då justerades stolen och säkerhetsbälten in. Samma dag kördes alla sträckor och Eddie gjorde noter för första gången i hela sitt liv.

– Det var svårt men det gick ganska bra, säger Värnamoföraren.

På fredagen bekantade sig Eddie med bilen och sin nya kartläsare under fredagens tre shakedowns.

– Vi förbättrade oss varje pass med nästan 30 sekunder. Samma dag var starten på rallyt i Wanda Metropolitano (Atlético Madrids arena). Det var jättemycket folk och jag fick prata med jättemånga som hejade på mig, säger Eddie.

Rallyt började i lördags. Totalt ställde sig 63 tävlande på startlinjen för att köra det 96 kilometer långa rallyt.

– Det gick jättebra och bilen var lättkörd. Efter jag körde i mål så gick bränslepumpen sönder så jag fick inte köra till sista mötesplatsen, men det enda som räknades var att jag tog mig i mål, säger Eddie.

Han korsade mållinjen på 32:a plats.

– Jag är jätteglad för den har chansen jag har fått via ASR Tyres Motorsport och Kumho Tires. Tack till alla som har heja på mig från Sverige och Spanien. Det värmde mig, avrundar Eddie.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *