Motorsport

Felix blev nia på Indianapolis gator

Motorsport Felix Rosenqvist hade första startposition i loppet i indycar i Indianapolis men slutade nia. Uppdaterat.

Foto: Penske Entertainment

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

I dag kördes indycar-loppet Gallagher Grand Prix på Indianapolis Motor Speedways grand prix-slinga. Helgen till ära skyltar Värnamoföraren Felix Rosenqvists stall Arrow Mclaren Sp bokstavligt talat med tävlingens närvaro i staden.

På sociala medier har stallet publicerat bilder på två vägskyltar som helgen till ära pryder Felix och stallkamraten Pato O´Wards signaturer med den tillhörande texten ”Indianapolis har lite ny dekor.”

Felix lyckades inte behålla sin fina startposition utan dalade till en niondeplats. Vann gjorde Alexander Rossi.
Den andre svensken, Marcus Ericsson, blev elva.

Rosenqvist satte högsta tempo i fredagens kval av Indianapolis Motor Speedway och toppade resultatlistan med nästan tre tiondelars marginal, och fortsatte därmed den senaste tidens positiva trend i sin Arrow Mclaren Sp Chevrolet.

Insatsen gav Värnamoföraren hans andraförsta startposition den här säsongen, och den andra också på IMS road course – där han toppade ett indycarkval för allra första gången 2019.

Från utgångsläget allra längst fram i det 25 bilar stora fältet var förutsättningarna på förhand goda för en ny pallplats, bara två veckor efter podiumvisiten i Toronto.

Rosenqvist tog också starten och ledde de första sju varven – men föll sedan tillbaka i mittfasen av loppet när hans bil utvecklade tekniska problem kopplade till bakbromsarna och förlorade värdefull toppfart.

– Jag gjorde en bra start och kunde försvara ledningen i början, men tyvärr fick vi någon form av problem som innebar att bakbromsarna låg på under stora delar av loppet. Teamet håller på att analysera vad som hände, säger Felix Rosenqvist.

Rosenqvist korsade till slut mållinjen som nia och räddade därmed sin sjunde topp-tio-placering för säsongen, men resultatet lämnade likväl en eftersmak av missad möjlighet.

– När problemet var som värst hade jag ingenting att sätta emot på rakorna, men jag gav verkligen allt jag hade idag, fortsätter Felix Rosenqvist. Jag håller detta som en av mina bästa körningar i indycar; det är bara synd att det inte riktigt framgick utifrån. Det finns mycket positivt att ta med sig från den här helgen, och jag är väldigt stolt över insatsen vi trots allt gjorde under omständigheterna.

Indycar är tillbaka i fokus igen redan nästa helg när det intensiva sommarschemat tar mästerskapet till gatorna i Nashville för säsongens sista stadslopp. Felix Rosenqvist är kvar på nionde plats i tabellen när fyra lopp återstår att köra.

Indianapolis Motor Speedway (USA)
1) Alexander Rossi (USA), Andretti, 85 varv
2) Christian Lundgaard (DAN), RLL, + 3.544 sekunder
3) Will Power (AUS), Penske, + 14.848
4) Scott McLaughlin (NZL), Penske, + 15.969
5) Josef Newgarden (USA), Penske + 18.425

9) Felix Rosenqvist (SVE), Arrow Mclaren Sp, + 24.465

Poäng efter 13 av 17 lopp
1) Will Power (AUS), Penske, 431
2) Marcus Ericsson (SVE), Ganassi, 422
3) Josef Newgarden (USA), Penske, 399
4) Scott Dixon (NZL), Ganassi, 393
5) Pato O’Ward (MEX), Arrow Mclaren Sp, 385

9) Felix Rosenqvist (SVE), Arrow Mclaren Sp, 299

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *