Motorsport

Felix ”hem igen” till Indianapolis

Motorsport Det fullspäckade högsommarprogrammet fortsätter för Ntt Indycar-serien i helgen när mästerskapet återvänder till sin verkliga hemvist på Indianapolis Motor Speedway för det 13:e av säsongens totalt 17 race.

Bilder: Arrow McLaren Sp

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Helgens lopp – formellt betitlat Gallagher Grand Prix – körs på banversionen av den berömda IMS-anläggningen och följer direkt inpå de senaste veckornas evenemang i Toronto och Iowa.

För Felix Rosenqvist – som under säsongen är bosatt i just Indianapolis, där också hans team Arrow McLaren Sp är baserade – finns det goda skäl till optimism. En pallplats i Toronto och en stark körning till sjunde plats, trots bromsproblem i Iowa i söndags, ger ett lovande ingångsvärde inför helgens race.

Dessutom stod Rosenqvist för en minnesvärd insats, i ett av de mest kaotiska Indycar-loppen i modern tid, när fältet gästade banversionen i Indianapolis tidigare i år.

I mycket svårtacklade väderförhållanden slogs smålänningen om ledningen fram till att en kollision med teamkamraten Pato O’Ward satte käppar i hjulen – och körde sedan upp sig till en osannolik sjätteplats från ett till synes hopplöst läge i sin marsch tillbaka mot täten.

– Indianapolis är bokstavligen hemma för mig under en stor del av året, och detsamma gäller för teamet som är baserat här, säger Felix Rosenqvist. Vi har inte alltid haft det så lätt på road course-slingan, men det vände verkligen i våras; vi tog ett enormt steg framåt då. Jag kände verkligen att jag hade kunnat vinna det racet, och sedan dess har vi kommit ännu längre, så jag tror och hoppas att vi kan vara med och slåss allra längst fram i helgen. Det är målet, säger han i ett pressmeddelande.

Gallagher Grand Prix sträcker sig över två dagar – fredag och lördag – med racestart kl. 18.20 svensk tid på lördag kväll.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *